Για τις 10 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων αστυνομικών της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αττικής, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επέτρεψαν την απόδραση 32χρονου Τούρκου κρατούμενου. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή προκειμένου να καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.
Ο κρατούμενος, που μεταφερόταν με το πλοίο “Αριάδνη” από τον Πειραιά με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη, κατάφερε τις πρωινές ώρες της Κυριακής να βρεθεί στο κατάστρωμα και να πέσει στη θάλασσα, ενώ ήταν δεσμευμένος με χειροπέδες. Από τότε οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος συνεχίζονται χωρίς κανένα ίχνος του.
Οι τέσσερις αστυνομικοί οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της «απελευθέρωσης κρατουμένου». Ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.
Ο 32χρονος Τούρκος είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου από το Λιμενικό της Λέσβου για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και με απόφαση των δικαστικών αρχών είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, αναμένοντας να δικαστεί στο Εφετείο.