× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποδήλατο, τουρισμός και ανάπτυξη: Νέα σχέδια για τη Λέσβο

Συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2025

Ποδήλατο, τουρισμός και ανάπτυξη: Νέα σχέδια για τη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, η συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Μπάμπης Αράπης και ο ταμίας Παναγιώτης Δουκαρέλλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), με επίκεντρο τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ημερίδα για τον ποδηλατικό τουρισμό

Από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, θα διοργανώσει ημερίδα με τίτλο:
«Ποδηλατικός Τουρισμός και Ορεινή Ποδηλασία: η περίπτωση του Δήμου Μυτιλήνης και της Λέσβου», στη συνεδριακή αίθουσα των Αποθηκών Σαπλιτζά, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διεθνείς συνεργασίες και φιλοξενία Τούρκων ποδηλατών

Ιδιαίτερη στιγμή της Εβδομάδας θα αποτελέσει η παρουσία συναδέλφων ποδηλατών από την Τουρκία. Οι Τούρκοι ποδηλάτες είχαν φιλοξενήσει μέλη του Συλλόγου στο Αδραμύττιο, τον περασμένο Ιούλιο, για την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου (4-6 Ιουλίου), και τώρα θα ανταποδοθεί η φιλοξενία.
Από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες θα βρεθούν στη Λέσβο, με την Περιφέρεια να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας τους, μετά και από τη θετική ανταπόκριση του κ. Μουτζούρη.

Σχέδια για το μέλλον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τα μελλοντικά σχέδια του Ποδηλατικού Συλλόγου για την ανάπτυξη τουριστικής και ορεινής ποδηλασίας στο νησί, τα οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικά στην ημερίδα του Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πνεύμα συνεργασίας και παραγωγικότητας, με την υπόσχεση ότι το ραντεβού θα ανανεωθεί το φθινόπωρο για πιο εξειδικευμένη συζήτηση πάνω στα σχέδια και τις δράσεις που προωθεί ο Σύλλογος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό στο έλεος της αδιαφορίας!

Το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου καταγγέλλει ΔΕΥΑΛ και Δήμο Δυτικής Λέσβου – Ομόφωνη απόφαση και κάλεσμα σε δυναμικές κινητοποιήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Μουτζούρη για ενιαία φωνή απέναντι στον Πλεύρη

Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τι «τρέχει» κάτω από την οδό Μίμη Γαληνού στη Σουράδα;

Αγανάκτηση και ανησυχία των κατοίκων για ύδατα, έντονη δυσοσμία και καθιζήσεις – Ζητούν παρέμβαση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το έθιμο της τράτας στη Σκάλα Πολιχνίτου

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Δωρεά απινιδωτή στην Αγία Μαρίνα

H Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών τίμησε τη μνήμη του Γιάννη - Πρόδρομου Ευαγγέλου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Δήμος Μυτιλήνης «ανοίγει» την πόλη στους επισκέπτες

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία – Μια πρωτοβουλία που προβάλλει τον πλούτο και την ταυτότητα της Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καμία χρηματοδότηση για τη λιμνοδεξαμενή του Βαφείου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου γνώριζε από το 2019 για τη ζημιά στη μεμβράνη, αλλά έως το 2025 εκπονεί ακόμη τις μελέτες του έργου.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Το φάντασμα του 2010 «πνίγει» το Μιχαλέλλειο

Η συγχώνευση που προέβλεπε ο «Καλλικράτης» έμεινε στα χαρτιά – Σήμερα το γηροκομείο πληρώνει το τίμημα της αδράνειας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Επικίνδυνο σημείο χωρίς προστατευτικές μπάρες στη Νυφίδα

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την επικινδυνότητα του δρόμου
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης του Πολιχνίτου

Απαξιωτική αναφορά Βέρρου κατά Γιώργου Συκά. Μεγάλη ένταση στη σημερινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πολιχνίτου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτή πολιτισμού από το Αναγνωστήριο στην Αγιάσο

Σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο, ο καταξιωμένος ηθοποιός Θοδωρής Προκοπίου θα παρουσιάσει την παράσταση «Θεόφιλος» την Τρίτη 19 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., με θεατρική βραδιά στον «Κήπο της Παναγίας»
ΧΩΡΙΑ

Αντάμωμα παράδοσης και πολιτισμού στη Στύψη

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου, στη αυλή του Δημοτικού Σχολείου του χωριού