Με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν και φέτος τη Χίο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την τοπική κοινωνία, αλλά και την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνέβαλαν στην προστασία της ζωής και του τόπου: πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες.
Από τις πρώτες ώρες της καταστροφής, το Πανεπιστήμιο διέθεσε τις φοιτητικές εστίες προκειμένου να φιλοξενηθούν πυροσβέστες, υποστηρικτικές δυνάμεις και πυρόπληκτοι. Όπως υπογραμμίζεται, η συμβολή του δεν περιορίζεται σε υλικούς πόρους, αλλά επεκτείνεται και στο επιστημονικό του έργο. Με την πολύτιμη τεχνογνωσία του σε ζητήματα φυσικών καταστροφών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει καταθέσει στο παρελθόν εκτενείς μελέτες και προτάσεις προς τις τοπικές αρχές και συνεχίζει να προσφέρει επιστημονική υποστήριξη και πρακτικές λύσεις.
Η Πρυτανική Αρχή τονίζει ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παραμένει σταθερά δίπλα στην κοινωνία και το περιβάλλον του Αιγαίου, όχι μόνο σε στιγμές κρίσης αλλά ως μόνιμος πυλώνας στήριξης και συνεργασίας, έτοιμο να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια – πρακτική, επιστημονική και ηθική.