Με άρωμα θάλασσας και παράδοσης επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά η Γιορτή Χταποδιού, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Αϊβαλί της Λέσβου». Η εκδήλωση, θεσμός πλέον για το χωριό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Αυγούστου, στις 21:00, στην παιδική χαρά των Νέων Κυδωνιών.
Η γιορτή, που μετρά πολλά χρόνια παρουσίας, αποτελεί σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία, αλλά και αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό για επισκέπτες από όλο το νησί. Στο τραπέζι θα κυριαρχήσει το χταπόδι, μαγειρεμένο σε διάφορες εκδοχές, συνοδευμένο από ούζο και μεζέδες, σε ένα γνήσιο νησιώτικο γλέντι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και χορευτικά συγκροτήματα, που θα πλαισιώσουν τη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς, προσφέροντας ένα πλούσιο πολιτιστικό θέαμα και ενισχύοντας την αίσθηση γιορτής και κοινότητας.