Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι πυροσβεστικές επιχειρήσεις στη Χίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα τρία ελικόπτερα που επιχειρούν από αέρος συνδράμουν καθοριστικά στον έλεγχο της φωτιάς, ενώ η υποχώρηση των ανέμων έχει ανακούφιση στα επίγεια πληρώματα, παρότι το έργο παραμένει δύσκολο στα μέτωπα των Κηπουριών, των Φυτών και των Καμπιών
Σε όλη αυτή την επιχείρηση, το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης λειτουργεί ως βασικός κόμβος υποστήριξης — σταθμός ανεφοδιασμού αεροσκαφών αλλά και συντονισμού, ενισχύοντας την ανταπόκριση και τη συχνότητα των ρίψεων.
Με τη φωτιά σε ύφεση, η κατάσταση δείχνει βελτιωμένη, αλλά παραμένουν ενεργά μέτωπα και αναζωπυρώσεις σε πολύ δύσβατα σημεία όπως τα Λεπτόποδα και οικισμοί όπως η Παρπαριά.
Παράλληλα, δίνεται μάχη και για την επαναφορά κρίσιμων υποδομών: στην περιοχή της Βολισσού και άλλων οικισμών έχει προκληθεί σοβαρή ζημιά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με πάνω από 150 καμένους στύλους — ενώ η πλήρης αποκατάσταση προβλέπεται να διαρκέσει από μία έως δύο εβδομάδες
Μεγάλη είναι η έκταση της καταστροφής καθώς μόλις στις 13 Αυγούστου, το καμένο έδαφος ξεπερνούσε τα 42.466 στρέμματα. Αν προστεθούν και οι πυρκαγιές του Ιουνίου, η Χίος μετρά πάνω από 90.000 στρέμματα καμένης γης μέσα σε ένα καλοκαίρι, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 11 % της συνολικής έκτασης του νησιου.