Ενόψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο και της αυξημένης κίνησης οχημάτων και πεζών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου απευθύνει έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή, με στόχο την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Η Αστυνομία υπενθυμίζει στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν συναντούν πεζούς, να μην κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα και να τηρούν την προτεραιότητα. Επιπλέον, τους καλεί να αποφεύγουν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα κατά την οδήγηση και να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας ή προστατευτικό κράνος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των τροχονόμων, καθώς και στη στάθμευση μόνο σε επιτρεπόμενους χώρους.
Παράλληλα, στους πεζούς προσκυνητές συνιστάται να κινούνται αντίθετα από την κατεύθυνση των οχημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και, τις βραδινές ώρες, να έχουν μαζί τους φακό και να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα ώστε να είναι ορατοί.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση όλων για τυχόν δυσκολίες ή προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν, διαβεβαιώνοντας ότι η παρουσία των αστυνομικών θα είναι έντονη και συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια του εορτασμού.