Σημαντική εξέλιξη για την Αγιάσο καθώς εγκρίθηκε σήμερα, 6 Αυγούστου 2025, από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης η «Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην Αγιάσο», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Η μελέτη αφορά την περιοδική πεζοδρόμηση στο παραδοσιακό κέντρο, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου, Λευτέρη Κοτσώνη, η πεζοδρόμηση θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της περιοχής να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τη διέλευση των πεζών, τόσο κατοίκων όσο και επισκεπτών, στο κέντρο του οικισμού.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες του Αντιδημάρχου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και μελών της κοινότητας. «Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις κομβικές υποδομές της Αγιάσου, ώστε ο τόπος μας να εδραιωθεί ως ασφαλής και άρτια οργανωμένος τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο», αναφέρει ο κ. Κοτσώνης.
Ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κυκλοφοριακών Ζητημάτων, Χρήστο Δαγιέλλη, για τη συμβολή τους στο έργο.