× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Είμαστε στο πλευρό των πολιτών και όχι με την κόντρα ΔΕΥΑΛ‑ Δυτικής Λέσβου»

Στο πλευρό των κατοίκων του Πολιχνίτου οι Απόστολος Αλατζάς, Απόστολος Βαρελτζής και Κώστας Παπαθανασίου της «Δημιουργικής Ενότητας». Δήλωση Κώστα Παπαθανασίου στο «Ν»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/8/2025

«Είμαστε στο πλευρό των πολιτών και όχι με την  κόντρα ΔΕΥΑΛ‑ Δυτικής Λέσβου»
' χρόνος ανάγνωσης

Στο πλευρό των κατοίκων του Πολιχνίτου βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργική Ενότητα» και ειδικότερα ο επικεφαλής της, Απόστολος Αλατζάς, ο Απόστολος Βαρελτζής και ο δημοτικός σύμβουλος Πολιχνίτου, Κώστας Παπαθανασίου, ο οποίος μάλιστα είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ.

Σε δήλωσή του στο «Ν», ο κ. Παπαθανασίου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η υπόσχεση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, περί ανοίγματος των πηγών Βουλέλλη δεν βγάζει νόημα, δεδομένου ότι οι πηγές Βουλέλλη είναι ανοιχτές και δεν έχουν κλείσει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό που έχει κλείσει», αναφέρει ο κ. Παπαθανασίου, «είναι στην ουσία το νερό από ένα ποτάμι στην περιοχή, με τρία μοτέρ που χρησιμοποιούσε ο Πολιχνίτος, με την ανοχή της Αγιάσου, στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο ποτάμι. Ωστόσο, τα μοτέρ αυτά έκλεισαν πριν από αρκετό καιρό, έπειτα από καταγγελίες για ακατάλληλο νερό, καθώς είχαν βρεθεί νεκρά ζώα στην περιοχή. Πρέπει να τονιστεί ότι αυτό το ποτάμι δεν σχετίζεται με τις πηγές Βουλέλλη».

«Αυτό που μπορεί να γίνει στις πηγές και οφείλει άμεσα να το κάνει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου –και όποιος άλλος είναι υπεύθυνος– είναι να καθαριστούν οι πηγές από τις ρίζες και τα φερτά υλικά, ώστε να αυξηθεί η παροχή νερού. Δεν λέω ότι έτσι θα σωθεί η κατάσταση, ωστόσο σίγουρα θα βελτιωθεί τουλάχιστον κατά 30%».

«Η παράταξή μας είναι στο πλευρό των πολιτών και δεν συμμετέχει σε αυτό το ιδιότυπο πινγκ-πονγκ που έχει ξεκινήσει μεταξύ Δήμου Δυτικής Λέσβου και ΔΕΥΑΛ. Εδώ και έξι χρόνια ο Δήμος Δυτικής Λέσβου βρίσκεται σε πλήρη απραξία και τώρα περιμένει από τη ΔΕΥΑΛ να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχίζεται η μάχη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Βουλή

Ευθείες κατηγορίες από Κωνσταντοπούλου σε Μυλωνάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Στις Οινούσσες το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων

Θα πραγματοποιηθεί από 26 ως 28 Σεπτεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον Ασημάκη Μπουρέκα στη Μόρια

Συγκίνηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών
ΧΩΡΙΑ

18 μήνες φυλακή για εμπρησμό από αμέλεια στη Βρίσα

Ο 20χρονος αφέρθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της έφεσης που υπέβαλε
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μελέτες διαχείρισης και πυροπροστασίας για 12 δάση στη Δυτική Λέσβο

Δύο μελετητικά γραφεία από τη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό – Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς αυτοκίνητο

Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οικολογικές λύσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης

Διημερίδα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ «Ανεμώτια» στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2025, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, στο Σίγρι Λέσβου.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για τους αγρότες του Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μοναδική δικαιούχος στην Ελλάδα του διακρατικού προγράμματος με ψηφιακές υπηρεσίες σε επίπεδο αγροτεμαχίου ως στρατηγικές βέλτιστης προσαρμογής των καλλιεργειών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού καθάρισαν την Επάνω Σκάλα

Με μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς, το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης συνεχίζει 148 χρόνια εθελοντικής δράσης
ΧΩΡΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ερεσό

Εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακή σε αστιβιές ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΟΡΑ

Η Λέσβος στον χάρτη των επενδυτών. Ακριβά ακίνητα, λιγοστά τα σπίτια για μίσθωση»

Από τα δυάρια στη Μυτιλήνη που ξεκινούν στα 300 ευρώ, μέχρι τις αγορές σε τουριστικές περιοχές και τα απρόσιτα νεοκλασικά, η τοπική αγορά ακινήτων αλλάζει πρόσωπο
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Help ενώνει δυνάμεις για παιδιά και γονείς στη Λέσβο

Μιλήσαμε με τον επιστημονικό υπεύθυνο Πάνο Τσουκαρέλλη, τη φοιτήτρια Κοινωνιολογίας Κατερίνα Μακαρώνη και τη Μαρία Καβαρνού από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Εφήβου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ