× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παλαιό Φάληρο: Ομολόγησε η γυναίκα με το καροτσάκι, ατύχημα επικαλείται η μητέρα

Ομολόγησε η γυναίκα που μετέφερε σε καρότσι στο Παλαιό Φάληρο και το οποίο βρέθηκε νεκρό σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/8/2025

Παλαιό Φάληρο: Ομολόγησε η γυναίκα με το καροτσάκι, ατύχημα επικαλείται η μητέρα
' χρόνος ανάγνωσης

Ομολόγησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα που συνελήφθη σήμερα το πρωί στα Κάτω Πατήσια, επειδή μετέφερε το μικρό κορίτσι -σε καροτσάκι- στο Παλαιό Φάληρο, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η γυναίκα ομολόγησε την πράξη της τονίζοντας πως το προηγούμενο βράδυ το παιδί γλίστρησε στο μπάνιο, χτυπώντας το κεφάλι του. Στην συνέχεια, το μετέφερε στην παραλία όπου και το παράτασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυναίκα και τα παιδιά που φέρονται να ήταν παράνομα στην Ελλάδα και να διέμεναν σε πολυκατοικία.

Στο Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα, Παρασκευή, η αλλοδαπή γυναίκα, υπήκοος Αλγερίας η οποία φέρεται να είναι ο άνθρωπος που μετέφερε και εγκατέλειψε το άτυχο κορίτσι στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό σώμα, η προσαγωγή της γυναίκας έγινε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι εκτιμά του Λιμενικό

Αναλύοντας τα βίντεο και την ασυνήθιστη ακινησία του παιδιού στο καροτσάκι, οι λιμενικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το παιδί να βρισκόταν σε ημιλυπόθυμη ή ακόμη και κωματώδη κατάσταση. Εικάζεται ότι η γυναίκα μπορεί να πίστεψε πως το παιδί είχε πεθάνει και, αντί να καλέσει ασθενοφόρο, να το μετέφερε στη θάλασσα για να το πετάξει.

Παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο το παιδί να ήταν ήδη νεκρό κατά τη μεταφορά του. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, εντοπίστηκε εισρόφηση μικρής ποσότητας νερού και άμμου, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να έχει συμβεί αν το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς την εντόπισε η ΕΛΑΣ
Ο εντοπισμός της ήταν αποτέλεσμα ανάλυσης υλικών από κάμερες ασφαλείας, καθώς βρέθηκε να αναχωρεί με ταξί από την περιοχή του Φαλήρου.

Τα στελέχη του λιμενικού εντόπισαν έναν τουρίστα, υπήκοο Ισραήλ ο οποίος εκείνη την ημέρα βρισκόταν επίσης στο ταξί. Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής επικοινώνησαν μαζί του και του ζήτησαν να τους υποδείξει το σημείο όπου πήρε το ταξί. Εν συνεχεία, πήγαν στην πιάτσα των ταξί στην Ερμού όπου εντόπισαν τον οδηγό. Ο τελευταίος, τους μετέφερε στο σημείο όπου αποβίβασε την προσαχθείσα στα Κάτω Πατήσια. Από χθες Πέμπτη, το σημείο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Σήμερα το πρωί, η γυναίκα εντοπίστηκε και αστυνομικοί που ήταν παρόντες στην παρακολούθηση, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Την υπόθεση χειρίζεται το Λιμενικό Σώμα, όπου θα κληθεί για εξηγήσεις η γυναίκα τις επόμενες ώρες. Θα κληθεί να απαντήσει για τις σχέσεις της με το νεκρό κορίτσι, τι συνέβη και την εγκατέλειψε και για ποιο λόγο τόσες ημέρες δεν ήρθε σε επαφή με τις αρχές οι οποίες την αναζητούσαν.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η «αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης» ως πυλώνας πολιτισμού και ανάπτυξης για τη Λήμνο

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε τον αποκατεστημένο αρχαιολογικό χώρο, αναδεικνύοντας τον ιστορικό και αναπτυξιακό ρόλο της Πολιόχνης, ενώ προχωρά και η δημιουργία του νέου Διαχρονικού Μουσείου Λήμνου στο Χριστοδουλίδειο Μέγαρο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολιτιστικός Αύγουστος στη Λήμνο

Ένα νησί γεμάτο εκδηλώσεις, γιορτές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ και παραδοσιακές χοροεσπερίδες σε κάθε γωνιά του νησιού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επακούμβησε το «Διαγόρας» στο λιμάνι της Μύρινας

Μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

12 νέα πυροσβεστικά οχήματα στο Βόρειο Αιγαίο

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βουλιάζει η οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τετράμηνο του 2025 είναι απογοητευτικά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θα σηκώσει άγκυρες αυτή τη φορά το «Θαλασσίτης»;

Η εταιρεία Αειναύτης ανακοίνωσε έναρξη δρομολογίων την 1η Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δημιουργήθηκε το διεθνές δίκτυο «Στρόμβος»

Στη Μύρινα της Λήμνου υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας από οκτώ φορείς της Ελλάδας και του κόσμου για την προώθηση του παιδικού παιχνιδιού και βιβλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλοία με το σταγονόμετρο!

Μετά από εβδομάδες υποσχέσεων και πίεσης από Δήμο Λήμνου, φορείς και επαγγελματίες, το Υπουργείο Ναυτιλίας «θυμήθηκε» να δρομολογήσει τον «Θαλασσίτη» και τον «Άγιο Γεώργιο»
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΛΛΑΔΑ

Καχεκτική δημοκρατία

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ Δικηγόρος
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει σήμερα η αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21

Ποιοι θα δουν αλλαγές στα ποσά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στα 40 εκ. οι δαπάνες του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, ελπίδες για αύξηση μέσα στο `25

Για το ΕΣΠΑ και τα ζητήματα που αφορούν τις εντάξεις έργων, την απορρόφηση κονδυλίων μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κυρατζής. Στα 272 εκατομμύρια οι προσκλήσεις που έχουν βγει στον αέρα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ