Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου
την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/7/2025

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.
Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι φετινές εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας με Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Πηνελόπη Κουλαγίνη την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι
Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου - Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.
Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν την γαστρονομία ως μια συνιστώσα της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του επισκέπτη που συνδέεται με τρόφιμα και συναφή προϊόντα και δραστηριότητες, αυθεντικές, παραδοσιακές ή/και καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες.
Σκοπός των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.
Γευσιγνωσία Ελαιολάδου “PinelopiKoulagini”
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο PinelopiKoulagini παράγεται από την ποικιλία ελιάς «Κολοβή» η οποία απαντάται μόνο στο νησί της Λέσβου.
Προέρχεται από τους οικογενειακούς ορεινούς ελαιώνες στον Κόλπο της Γέρας, τα περισσότερα δέντρα των οποίων είναι εκατονταετιών.
Το ήπιο Μεσογειακό κλίμα της Γέρας σε συνδυασμό με το μικροκλίμα των ελαιώνων και τα αυτοφυή αρωματικά φυτά, παρέχουν ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης και ωρίμανσης του καρπού.
Η ελαιοσυλλογή γίνεται με το χέρι και τη χρήση μόνο μηχανικών μεθόδων, με εξαιρετική φροντίδα, ακρίβεια και χρονισμό, ακολουθώντας την παράδοση, όπως αυτή μας παραδόθηκε από τους προγόνους μας.
Πρόκειται για ένα προϊόν εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας που ισορροπεί ανάμεσα στην πλήρη φυσική γεύση, το μοναδικό άρωμα και την υψηλή φαινολική αξία του."