× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας μεγάλος θεολόγος της Ορθοδοξίας από το Ίππειος

Εκδήλωση μνήμης και επανέκδοση δύο σημαντικών έργων του ακαδημαϊκού Γρηγορίου Παπαμιχαήλ, από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου "Ο Άγιος Προκόπιος"

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/7/2025

Ένας μεγάλος θεολόγος της Ορθοδοξίας από το Ίππειος
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης του αειμνήστου Ακαδημαϊκού και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγορίου Παπαμιχαήλ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ίππειος.

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο της επανέκδοσης δύο σημαντικών έργων του αφιερωμένα σε δύο κορυφαίους θεολόγους, τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης, εμβληματική εκκλησιαστική μορφή του Ησυχασμού (14ος αιώνας) και τον Μάξιμο Γραικό, φωτιστή των Ρώσων (16ος αιώνας). Η εν λόγω επανέκδοση των δύο παραπάνω έργων του Γρηγορίου Παπαμιχαήλ θα συνοδεύεται από εκτενείς εισαγωγές, που θα γράψουν, για το μεν πρώτο, ο Σταύρος Γιαγκάζογλου, Καθηγητής στη Θεολογικής Σχολή Αθηνών, στο δε δεύτερο, ο Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας, Δρ Θεολογίας, Υποδιευθυντής στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο της Πλατείας Ιππείου, τηνΚυριακή 27 Ιουλίου και ώρα 19:30. Κύριος ομιλητής για το βίο και το πολυσχιδέςέργου του Γρηγορίου Παπαμιχαήλ θα είναι ο Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας, ενώ πτυχές της ζωής του θα ξεδιπλώσουν συγγενείς από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, η Αικατερίνη Παπαμιχαήλ και η Παναγιώτα Φραντζή, Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Αγιάσου.
Στα άμεσα σχέδια του Προέδρου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου κ. Ευάγγελου Σάλτα είναι και η ανέγερση προτομής του Γρηγόριου Παπαμιχαήλ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς