Το Ούζο Βαρβαγιάννη στο επίκεντρο θεσμικών συνεργασιών
Η ποτοποιία και το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη στο Πλωμάρι φιλοξένησαν σειρά επισκέψεων από κορυφαίους αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς εκπροσώπους
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/7/2025

Το Ούζο Βαρβαγιάννη, με ιστορία 165 χρόνων, αποτέλεσε πρόσφατα σημείο αναφοράς για θεσμικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη διαπεριφερειακή συνεργασία και την τουριστική ανάπτυξη.
Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, η ποτοποιία και το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη στο Πλωμάρι φιλοξένησαν σειρά επισκέψεων από κορυφαίους αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς εκπροσώπους, αναδεικνύοντας το προϊόν όχι μόνο ως κομμάτι της πολιτιστικής και οικονομικής ταυτότητας του νησιού, αλλά και ως πρεσβευτή εξωστρέφειας, διαλόγου και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, οι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων επισκέφθηκαν το Πλωμάρι καθώς και το Μουσείο και το Αποστακτήριοτου Ούζου Βαρβαγιάννη, όπου και υπέγραψαν κοινή διακήρυξη για την ενίσχυση του τουρισμού στα νησιά. Η παρουσία τους στον ιστορικό χώρο της ποτοποιίας υπογράμμισε τη σημασία των τοπικών αυθεντικών προϊόντων, με το Ούζο Βαρβαγιάννη να αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα σύνδεσης παράδοσης, ποιότητας και τουριστικής ταυτότητας.
Στο ίδιο πλαίσιο θεσμικής κινητικότητας και εξωστρέφειας, λίγες ημέρες νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή ξενάγηση, με την οικογένεια Βαρβαγιάννη να υποδέχεται τον Δήμαρχο ΔικελίAdilKirgoz, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περγάμου LutfiKolat και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα στις εγκαταστάσεις της. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης Δικελί – Μυτιλήνη, ενισχύοντας τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο γειτονικές περιοχές.
Οι επίσημοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πλούσια ιστορία της οικογένειας Βαρβαγιάννη και την παραδοσιακή τέχνη της απόσταξης του ούζου – μιας διαδικασίας που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και που, για πάνω από 160 χρόνια. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με δοκιμή των εκλεκτών προϊόντων του Ούζου Βαρβαγιάννη και ανταλλαγή αναμνηστικών, σε ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και ουσιαστικής πολιτιστικής ανταλλαγής
Λίγα λόγια για την εταιρεία Βαρβαγιάννη
Πιστοί φύλακες της παράδοσης των 165 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης από το 1860 όταν έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου. Με πολλή αγάπη και μεράκι, η 100% ελληνική οικογενειακή επιχείρηση Βαρβαγιάννη επιλέγει προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά, τα οποία σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση αλλά και με την χρήσιμη συμβολή της τεχνολογίας οδηγούν στη δημιουργία ενός εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου, με το οποίο το όνομα της εταιρείας Βαρβαγιάννη έχει καταφέρει να ταυτιστεί παγκοσμίως.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Βαρβαγιάννη
Κιν.: +30 6944562025 |E-mail: [email protected]