Γεύσεις ελιάς από τη γη της Λέσβου
Γευσιγνωσία με αλμυρά και γλυκά εδέσματα από τον Συνεταιρισμό Γυναικών Παρακοίλων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/7/2025

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησαν οι φετινές εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας και συνεχίζονται την εβδομάδα αυτή με μαγειρέματα με Ελιά από το Συνεταιρισμό Γυναικών Παρακοίλων την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025 και ώρα 12:00 – 14:00.
Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας
Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου - Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.
Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν την γαστρονομία ως μια συνιστώσα της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του επισκέπτη που συνδέεται με τρόφιμα και συναφή προϊόντα και δραστηριότητες, αυθεντικές, παραδοσιακές ή/και καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες.
Σκοπός των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λεσβιακής γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις τοπικών λεσβιακών προϊόντων!
Γευσιγνωσία με εδέσματα ελιάς
Γευσιγνωσία με παραδοσιακά μαγειρέματα με Ελιά από το Συνεταιρισμό Γυναικών Παρακοίλων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025 και ώρα 12:00 – 14:00στους χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.
Οι επισκέπτες του Μουσείου θα δοκιμάσουν εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά εδέσματα όπως τα ιδιαίτερα νόστιμα ελαιοπιτάκια, παξιμαδάκια με ελιά, αλμυρά τραγανά κουλουράκια με ελιά, ψωμάκια με ελιά, αλλά και γλυκιές λιχουδιές όπως γλυκό κουταλιού ελιά, και μαρμελάδες με ελιά και ούζο!
Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Παρακοίλων παράγει από φρέσκα φρούτα, με προτεραιότητα πρώτων υλών από το χωριό και το νησί μας, μια μεγάλη γκάμα σπιτικών μαρμελάδων. Παράγει επίσης μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών γλυκών κουταλιού όπως μανταρίνι, ελιά, τριαντάφυλλο, κολοκύθι, καρπούζι, βύσσινο, ντοματάκι και πολλά ακόμη. Εξαιρετικά επίσης είναι τα παραδοσιακά γλυκά ταψιού δίπλες, πλατσέντα, μπακλαβά, κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2025 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: [email protected].