Συνάντηση συνταξιούχων με τον Περιφερειάρχη για τη μείωση του κόστους μετακίνησης
Θετική ανταπόκριση Μουτζούρη
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/7/2025

Μια σημαντική συνάντηση για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) "Η Αλληλεγγύη" και του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου. Οι εκπρόσωποι των δύο συνταξιουχικών οργανώσεων συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, με βασικό αίτημα τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους συνταξιούχους.
Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, με τον Περιφερειάρχη να χαρακτηρίζει δίκαιο το αίτημα, ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους που βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής δυσχέρειας. Όπως ανέφερε, προτίθεται να εξετάσει το νομικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο αίτημα, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες υλοποίησής του.
Οι συνταξιουχικές οργανώσεις, σε κοινή τους δήλωση μετά τη συνάντηση, τόνισαν ότι η πρωτοβουλία ήταν ουσιαστική και χρήσιμη, εκφράζοντας την εκτίμησή τους για την άμεση ανταπόκριση και διάθεση συνεργασίας του Περιφερειάρχη. Όπως σημείωσαν, η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για τους απόμαχους της δουλειάς συνεχίζεται με ενότητα και αποφασιστικότητα.
Η πρόταση για μειωμένο κόστος μεταφοράς αποτελεί πάγιο αίτημα των συνταξιούχων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η πρόσβαση στις μετακινήσεις είναι βασικό κοινωνικό δικαίωμα, ειδικά σε νησιωτικές και περιφερειακές περιοχές όπως η Λέσβος, όπου το κόστος ζωής και η απόσταση από δομές υγείας και υπηρεσίες επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά τους.