Έρχεται η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολη–Λήμνος–Μυτιλήνη
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε τη δρομολόγηση της πολυαναμενόμενης γραμμής με πλοίο Ρο-Ρο, «Μαζί με τον κύριο Τοψίδη και άλλους φορείς πιέσαμε, και τώρα έρχεται»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/7/2025

Σημαντικές εξελίξεις για τη διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος αποκάλυψε πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση τύπου ΡοPo μεταξύ Αλεξανδρούπολης, Λήμνου, Μυτιλήνης και Πειραιά βρίσκεται πλέον «προ των πυλών».
«Αυτό μπορεί να είναι για εσάς ένα νέο, δεν το έχουμε πει ως τώρα. Έρχεται σύντομα», τόνισε ο κ. Μουτζούρης, υπογραμμίζοντας πως η προσπάθεια αυτή έγινε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη, τον βουλευτή Ευρυπίδη Στυλιανίδη, τον Νότη Δημοσχάκη και τον κ. Xαράλαμπο Αθανασίου.
Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα των νησιών με την υπόλοιπη Ελλάδα, να διευκολύνει τις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές και να δώσει νέα πνοή στην τοπική οικονομία.«Μαζί πιέσαμε και κυνηγήσαμε αυτή τη λύση», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.