«Χόρτα και εγκατάλειψη στην παραλία Καλαμάρη στη Μυτιλήνη»
Ο συμπολίτης μας Χαράλαμπος Μαλλιάκας καταγγέλει το γεγονός ότι η παραλία Καλαμάρη στην βόρεια πλευρά της Μυτιλήνης μετά την ολοκλήρωση του έργου του κόμβου εγκαταλείφθηκε στην τύχη της χωρίς να αποκατασταθεί
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/7/2025

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται κάτοικοι της Μυτιλήνης για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η παραλία στο Καλαμάρι, η μοναδική παραλία στο βόρειο τμήμα της πόλης. Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία στο «Ν» του Χαράλαμπου Μαλλιάκα, η παραλία, η οποία αποτελούσε για χρόνια σημείο αναφοράς για κατοίκους της γύρω περιοχής, έχει μετατραπεί σε χώρο παραμελημένο και γεμάτο απορρίμματα.
«Πριν την έναρξη του έργο για την κατασκευή του κόμβου, αναφέρει ο κ. Μαλλιάκας στην παραλία υπήρχαν παγκάκι, ντουζιέρα και αποδυτήρια, ενώ ο Δήμος φρόντιζε για τον καθαρισμό της στην αρχή κάθε θερινής περιόδου. Η περιοχή προσέλκυε πλήθος λουομένων, προσφέροντας μια μικρή όαση μέσα στον αστικό ιστό.
Ωστόσο, όλα αυτά ξηλώθηκαν στο πλαίσιο του έργου, με την υπόσχεση πως θα αποκατασταθούν με την ολοκλήρωσή του. Παρά τη λήξη των εργασιών, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επανέλθει, με την παραλία να παραμένει σήμερα γεμάτη κλαδιά, σκουπίδια και εικόνες εγκατάλειψης.
«Εγώ κολυμπάω εκεί χρόνια, χειμώνα – καλοκαίρι, και δεν μου αρέσει αυτό το θέαμα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλλιάκας, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση και φροντίδα της περιοχής.