Ανατροπή οχήματος με εγκλωβισμό οδηγού στην Ερεσό
Και παράλληλο περιστατικό φωτιάς σε εξέλιξη στη Σκάλα Ερεσού
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2025

Διπλό συναγερμό σήμανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη δυτική Λέσβο το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς δύο σοβαρά περιστατικά εκτυλίχθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ερεσό και τη Σκάλα Ερεσού.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή του γηπέδου της Ερεσού σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος, το οποίο ανετράπη με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ένα άτομο στο εσωτερικό του. Άμεσα κινητοποιήθηκε δύναμη της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό, ενώ στο σημείο αναμένεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Την ίδια ώρα, φωτιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στη Σκάλα Ερεσού, στην περιοχή όπου βρίσκεται η παιδική χαρά και το οικοσύστημα με τις χελώνες, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Πυροσβεστικό όχημα και εθελοντές μεταβαίνουν στο σημείο για την κατάσβεση, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά ζώνη.
Η κινητοποίηση των αρχών είναι σε εξέλιξη και για τα δύο περιστατικά. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς στη Σκάλα Ερεσού, ενώ τα αίτια του τροχαίου ερευνώνται από την Τροχαία.