Αλλαγή στη θέση του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εσωτερικών δημοκρατικών διαδικασιών του κόμματος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, νέος Συντονιστής αναλαμβάνει ο Ευστράτιος Μπουλμπούλης, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Μοιρασγεντή, ο οποίος αποχωρεί για προσωπικούς λόγους, αλλά παραμένει ενεργό μέλος της Επιτροπής.
Ο Ευστράτιος Μπουλμπούλης είναι διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έχει μακρά πορεία στον συνδικαλισμό, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος. Ενταγμένος στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ από το 2011, έχει διατελέσει Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Μυτιλήνης για τρία χρόνια και έχει ενεργή συμμετοχή σε επιτροπές της Νομαρχιακής.
Αναπληρώτρια Συντονίστρια της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής αναλαμβάνει η Βασιλική Μαρμαρινού.
Σε δήλωσή του, ο νέος Συντονιστής τόνισε την ανάγκη «να ξαναχτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τα κάτω, με βαθιές ρίζες στην κοινωνία και πίστη στις αξίες της Αριστεράς, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», ενώ δεσμεύτηκε ότι η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή θα λειτουργήσει με «διαφάνεια, μαχητικότητα και πολιτικό ήθος».
Η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής αναμένεται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος στο νησί, με στόχο την επανασύνδεση με την κοινωνία και την υπεράσπιση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας.