× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πάμε κι όπου βγει» με καλώδιο της ΔΕΔΔΗΕ να κρέμεται πάνω σε κατάλυμα στη Μήθυμνα

Η ιδιοκτήτρια του τουριστικού καταλύματος «Sea Melody στο λιμάνι του Μολύβου Ευαγγελία Τεκέ καταγγέλει την ΔΕΔΔΗΕ που αυθαίρετα τοποθέτησε πριν 1,5 χρόνο πάνω στην ιδιοκτήσια της ένα μεγάλο καλώδιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2025

«Πάμε κι όπου βγει» με καλώδιο της ΔΕΔΔΗΕ να κρέμεται πάνω σε κατάλυμα στη Μήθυμνα
' χρόνος ανάγνωσης

Την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία της εκφράζει στο «Ν» η Ευαγγελία Τεκέ, ιδιοκτήτρια του τουριστικού καταλύματος «Sea Melody στο λιμάνι του Μολύβου, έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Λέσβου, ως γνωστόν,  με μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τους θερινούς μήνες.

Η κ. Τεκέ καταγγέλλει ότι εδώ και 1,5 χρόνο ζει με την απειλή ενός επικίνδυνου καλωδίου έξω από την επιχείρησή της, το οποίο ανήκει στη ΔΕΔΔΗΕ. Όπως περιγράφει, το 2023 προκλήθηκε σοβαρή βλάβη σε υπόγειο καλώδιο της εταιρείας που περνούσε μπροστά από το κατάστημά της, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να το αφαιρέσουν από το έδαφος και να το τοποθετήσουν πρόχειρα πάνω στον τοίχο της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταλάμβανε μεγάλο μέρος του τοίχου και ήταν εντελώς αντιαισθητικό», δηλώνει η ίδια στο «Ν». «Τηλεφώνησα άμεσα στη ΔΕΔΔΗΕ για να ζητήσω την αφαίρεσή του, και μου απάντησαν ότι θα έπρεπε εγώ να πληρώσω τον εργολάβο για να το αφαιρέσει. Τους ρώτησα: “Να το αφαιρέσω και να το πάω πού;”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τις δεκάδες οχλήσεις και τηλεφωνήματα προς την εταιρεία, πέρασαν περισσότερο από 18 μήνες χωρίς καμία ουσιαστική ενέργεια. Μόλις πριν από 45 ημέρες, εμφανίστηκε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο διαπίστωσε αυτό που η ίδια και οι περίοικοι φωνάζουν εδώ και καιρό:

«Μας είπαν ότι έχουμε απόλυτο δίκιο, γιατί το καλώδιο όχι μόνο είναι άσχημα τοποθετημένο, αλλά συνιστά και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια της περιοχής. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα το βάλουν σε προτεραιότητα για να το ξανατοποθετήσουν σωστά και με ασφάλεια.»

Ωστόσο, οι εβδομάδες πέρασαν και κανένα νέο συνεργείο δεν έχει εμφανιστεί. Αντίθετα, σε νέο τηλεφώνημα που έκανε η ίδια, ενημερώθηκε ότι «όταν έρθει το συνεργείο, αν δεν είναι κάποιος παρών, θα χρεωθούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό πάλι δεν το καταλάβαμε τι σημαίνει», λέει εμφανώς εκνευρισμένη. «Είμαστε σε τουριστική περίοδο αιχμής, και αν προκληθεί κάποιο βραχυκύκλωμα, τότε δεν θα καεί μόνο το δικό μου κατάλυμα, αλλά και όλα τα γύρω κτίρια που είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Καταλαβαίνει κανείς τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για τον Μόλυβο;»

Η κ. Τεκέ ζητά άμεση παρέμβαση των υπευθύνων, ώστε να απομακρυνθεί ή να τοποθετηθεί σωστά και με ασφάλεια το καλώδιο, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι αισθητικό, αλλά ζήτημα ασφάλειας και προστασίας ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

«Αν συμβεί το παραμικρό, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;» διερωτάται.

Το περιστατικό αυτό φέρνει στο προσκήνιο για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα ανταπόκρισης και ευθύνης που αντιμετωπίζουν πολίτες και επιχειρηματίες  ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπου το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά. Πλέον θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο τόπος μας δεν μπορεί να ζει στη σκιά του «πάμε κι όπου βγει» διότι αυτό το «μότο» στοιχίζει ακριβά ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κορνάρου λόγω τεχνικών εργασιών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΣΑ με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Ο Παναγιώτης Χριστόφας στηρίζει τη διασύνδεση των Λέσβιων της διασποράς με τον τόπο τους – Θερμή υποδοχή και διάθεση συνεργασίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Έργα ανάσα 495.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ σε Πολιχνίτο και Γέρα

Πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την πρώτη χρηματοδότηση, βάσει του φακέλου προτάσεων έργων που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη στη σύσκεψη για τη λειψυδρία, τον περασμένο Μάιο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ