× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκινά την Τετάρτη μια επένδυση για την ασφάλεια και το νερό της Μυτιλήνης

Στο τελικό στάδιο του έργου αντικατάστασης των παλιών αγωγών ύδρευσης – 500 κυβικά νερού «σώζονται» καθημερινά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2025

Ξεκινά την Τετάρτη μια επένδυση για την ασφάλεια και το νερό της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Αύριο, Τετάρτη 2 Ιουλίου, ξεκινούν οι εργασίες στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου για την αντικατάσταση ενός κρίσιμου τμήματος του δικτύου ύδρευσης της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου υποδομής που εκτελεί η ΔΕΥΑΛ από το 2021. Το συγκεκριμένο κομμάτι, από το σούπερ μάρκετ «Κρητικός» έως λίγο πριν τον Πύργο Γιαννέλη, είναι ένα από τα τελευταία και πιο τεχνικά απαιτητικά του έργου, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με 3,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Η αναγκαιότητα του έργου είναι αδιαμφισβήτητη. Το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης είναι γερασμένο, με συνεχείς διαρροές και μεγάλες απώλειες πόσιμου νερού, που ειδικά τους θερινούς μήνες απειλούν την επάρκεια υδροδότησης της πόλης. Όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτη Βάλεση, και την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών, Μαρία Σηφάκη, ήδη από τα τμήματα του έργου που έχουν ολοκληρωθεί, «έχουν περιοριστεί οι διαρροές κατά τουλάχιστον 500 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα». Πρόκειται για τεράστιο όφελος, ισοδύναμο με την καθημερινή κατανάλωση εκατοντάδων νοικοκυριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο δίκτυο, με αγωγούς σύγχρονων προδιαγραφών και ανθεκτικότητας, εγγυάται ποιοτικό και σταθερό νερό για όλους τους πολίτες, χωρίς τον φόβο βλαβών, θολότητας ή απρόβλεπτων διακοπών. Παράλληλα, επιτρέπει τη σωστή διαχείριση ενός πολύτιμου φυσικού πόρου, μειώνοντας τις σπατάλες και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Η εκτέλεση του έργου δεν θα μείνει χωρίς επιπτώσεις στην κυκλοφορία, όμως έχει γίνει προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η όχληση για τους κατοίκους και επαγγελματίες. Το ρεύμα κυκλοφορίας προς την πόλη θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ το αντίθετο ρεύμα θα διοχετεύεται μέσω της οδού Γεωργίου Μούρα. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Τροχαία Μυτιλήνης, έχουν σχεδιαστεί στοχευμένες ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στάθμευσης για την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μπορούσε να καθυστερήσει άλλο. Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και η πίεση από τις ανάγκες της πόλης μεγάλη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ. Η διάρκεια του έργου στην Ελ. Βενιζέλου έχει προσδιοριστεί στις 40 ημέρες, με την υπηρεσία και τον ανάδοχο να δηλώνουν έτοιμοι να παραδώσουν νωρίτερα, όπως έγινε και με το πιο απαιτητικό τεχνικά έργο στη Βερναρδάκη που ολοκληρώθηκε σε 37 ημέρες.

Το συνολικό έργο – που έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 80% – δεν αφορά μόνο την παρούσα γενιά κατοίκων, αλλά αποτελεί επένδυση μακροπρόθεσμης ασφάλειας και ποιότητας ζωής. Οι νέες υποδομές μειώνουν το λειτουργικό κόστος της ΔΕΥΑΛ, περιορίζουν τις συνεχείς επισκευές, και εξασφαλίζουν καθαρό, αξιόπιστο νερό για όλους, ακόμα και στις περιόδους αιχμής.

Σύμφωνα με την κ. Σηφάκη, τα οφέλη είναι ήδη μετρήσιμα: «Εκτός από τις διαρροές που εντοπίστηκαν και αποκαταστάθηκαν, είχαμε βελτιώσεις και σε δύσκολα σημεία, όπως στην Ικάρων και τη Χρυσομαλλούσα, όπου στο παρελθόν υπήρχαν συνεχείς διαμαρτυρίες από τους κατοίκους». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο αυτό, όσο δύσκολο και αν είναι στην εκτέλεση, είναι απαραίτητο για την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της Μυτιλήνης. Με την κατανόηση των πολιτών και τη συστηματική επίβλεψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η ΔΕΥΑΛ εκτιμά πως το έργο θα ολοκληρωθεί με ταχύτητα, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Ρόζα Βρεττού με σκληρή κριτική στην ηγεσία Ανδρουλάκη

Μετά από περίπου 35 χρόνια στον χώρο η αναπληρώτρια του Τομεά Υγείας του κόμματος δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε «κόμμα – δημιούργημα μηχανισμών»
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Ρόζα Βρεττού με σκληρή κριτική στην ηγεσία Ανδρουλάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα ενισχυθεί και δεν θα κοπεί το επίδομα ανεργίας δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ
Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συντονισμός Ελλάδας και Γαλλίας για ΚΑΠ, ζωονόσους και προστασία της αγροτικής παραγωγής

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συναντήθηκε στο Παρίσι με τη Γαλλίδα υπουργό Γεωργίας Ανί Ζενεβάρντ
Συντονισμός Ελλάδας και Γαλλίας για ΚΑΠ, ζωονόσους και προστασία της αγροτικής παραγωγής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Από Δευτέρα ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στη Θεοφίλου Χατζημιχαήλ

Αμέσως μετά τα συνεργεία μεταφέρονται στη Γεωργίου Βοστάνη, όπου οι εργασίες θα εκτελεστούν από τη Βουρνάζων έως το ύψος του νέου κτιρίου της Αστυνομίας
Από Δευτέρα ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στη Θεοφίλου Χατζημιχαήλ
ΑΓΟΡΑ

Από τις ανάγκες της Αγιάσου σε συλλογικές επιχειρηματικές ιδέες

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική εφαρμογή του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού μοντέλου ELCSEE με τρεις συναντήσεις για την κοινωνική οικονομία και την αξιοποίηση των τοπικών πόρων
Από τις ανάγκες της Αγιάσου σε συλλογικές επιχειρηματικές ιδέες
ΧΩΡΙΑ

Λεπτά αγωνίας στη Σκάλα Ερεσού‑Τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή

Πολίτης κατέρρευσε σε κατάστημα εστίασης και επανήλθε μετά από ΚΑΡΠΑ και δύο απινιδώσεις - Ο απινιδωτής που τον κράτησε ζωντανό είχε αποκτηθεί το 2021 με δωρεές κατοίκων και επισκεπτών
Λεπτά αγωνίας στη Σκάλα Ερεσού‑Τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μουτζούρης προς Ευρωπαίους Πρέσβεις για αφθώδη πυρετό και μεταναστευτικό

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ζήτησε ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις θανατώσεις ζώων στη Λέσβο και τις μεταφορές μεταναστών προς τα νησιά
Μουτζούρης προς Ευρωπαίους Πρέσβεις για αφθώδη πυρετό και μεταναστευτικό
ΧΩΡΙΑ

Απαίτησαν να κατέβουν τα μηνύματα για την Παλαιστίνη στην Ερεσό

Ισραηλινές επισκέπτριες απείλησαν με μηνύσεις και απαίτησαν να αφαιρεθούν αυτοκόλλητα από κατάστημα στοχοποιώντας το -Πιέσεις σε μπαρ και ύβρεις κατά εργαζομένου περιγράφουν επιβεβαιωμένες μαρτυρίες
Απαίτησαν να κατέβουν τα μηνύματα για την Παλαιστίνη στην Ερεσό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευρύνεται το αντιφασιστικό κάλεσμα στην πλατεία Σαπφούς

Η Νέα Αριστερά, η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων και το Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων συμμετέχουν στη συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Διευρύνεται το αντιφασιστικό κάλεσμα στην πλατεία Σαπφούς
ΕΡΓΑΣΙΑ

11 προσλήψεις στον Δήμο Μυτιλήνης με οκτάμηνες συμβάσεις

Εγκρίθηκε το ένα τρίτο των θέσεων που είχε ζητήσει ο Δήμος-Aναλυτικά οι ειδικότητες που ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή
11 προσλήψεις στον Δήμο Μυτιλήνης με οκτάμηνες συμβάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Στα όρια της αντοχής τους νοικοκυριά και πρατήρια με τις τιμές των καυσίμων

Πάνω από 10 λεπτά αυξήθηκε μέσα σε έναν μήνα η μέση τιμή της αμόλυβδης στη Λέσβο. Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Γιώργος Μαλλής προειδοποιεί για πρατήρια που δεν είναι πλέον βιώσιμα και για έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα
Στα όρια της αντοχής τους νοικοκυριά και πρατήρια με τις τιμές των καυσίμων
ΧΩΡΙΑ

Έργο με προθεσμία το 2025 παίρνει ορίζοντα για το 2027

Άλλη μία παράταση, μεγαλύτερο κόστος για τον δρόμο Μεγαλοχώρι – Αγιάσος και ερωτήματα για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας
Έργο με προθεσμία το 2025 παίρνει ορίζοντα για το 2027