× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Δήμος Μυτιλήνης επενδύει στο χαμόγελο των παιδιών

Με σχέδιο, συνέπεια και ίδιους πόρους, ο Δήμος Μυτιλήνης προχωρά στην κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών στον Μεσαγρό, τον Πλακάδο και τον Σκόπελο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2025

Ο Δήμος Μυτιλήνης επενδύει στο χαμόγελο των παιδιών
' χρόνος ανάγνωσης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο κατασκευής τριών νέων παιδικών χαρών στις Κοινότητες Μεσαγρού, Πλακάδου και Σκοπέλου Γέρας, μετά την υπογραφή της σχετικής διακήρυξης από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 380.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025, ενώ η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί στους 10 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά:
«Συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, ώστε να λειτουργούν παιδικές χαρές σε κάθε οικισμό του Δήμου Μυτιλήνης. Με τη συγκεκριμένη δημοπράτηση καλύπτουμε τις ανάγκες τριών χωριών της Γέρας, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις είναι σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται και για τον υπόλοιπο Δήμο».

Μιλώντας στο «Ν», ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις στη Γέρα είναι μόνο η αρχή, καθώς το πρόγραμμα κατασκευής και αναβάθμισης παιδικών χαρών επεκτείνεται διαρκώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι έρχεται στη συνέχεια

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται η προκήρυξη νέου διαγωνισμού με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, που αφορά παιδικές χαρές στη Σκάλα Λουτρών, στους Ταξιάρχες και στα Αλυφαντά.

Τον Ιούλιο προγραμματίζεται η δημοπράτηση έργων για τις παιδικές χαρές στο Εσό Πάπας στο Πλωμάρι και στο Πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη.

Σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης σε υφιστάμενες παιδικές χαρές, μεταξύ των οποίων η παιδική χαρά της οδού Αδαίου, του Πάρκου της Γαρδένιας στη Χρυσομαλλούσα, καθώς και εκείνες στην παραλία Θερμής και στο Πέραμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Εν αναμονή βρίσκεται επίσης η χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης, στο οποίο ο Δήμος έχει υποβάλει αιτήματα για την κατασκευή παιδικών χαρών στη Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα (Κεραμειά, Συκούντα, Λάμπου Μύλοι) και στη Δημοτική Ενότητα Θερμής (Νέες Κυδωνιές, Κώμη).

– Από τον Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσουν νέες μελέτες για την κατασκευή παιδικών χαρών στα χωριά του Πλωμαρίου, αλλά και σε συνοικίες της Μυτιλήνης, όπως ο Χάλικας και το Βουναράκι, όπου υπάρχουν καταγεγραμμένα αιτήματα κατοίκων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματοδοτήσεις για αφαλάτωση και δύο γεωτρήσεις στον Δήμο Λήμνου

Ενέκρινε στις 10 Ιουλίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Κικίλιας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανάσα για τους συνταξιούχους με 50λεπτο εισιτήριο στα Τσαμάκια

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης έφερε αποτελέσματα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Τα τελευταία 50 χρόνια η νησιωτική Ελλάδα δεν εκτιμήθηκε όσο πρέπει»

Η νησιωτική συμμαχία των τριών περιφερειών της χώρας θα αλλάξει τα δεδομένα σημειώνει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου
ΒΙΒΛΙΟ

Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου παρουσιάζει το νέο της Ανθολόγιο

Σήμερα Παρασκευή στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στην Τοσκάνη σε νηπιαγωγείο του δάσους

Από 15 έως 19 Ιουνίου βρέθηκαν εκπαιδευτικοί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Πάλι‑ πάλι» και πρεμιέρα στον Οινοφόρο με Θοδωρή Φέρρη

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 11 το βράδυ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους Περιφερειάρχες συσκέπτεται σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Στο φόντο της διακήρυξης της Κέρκυρας κάλεσε τους περιφερειάρχες στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μετά τον Αύγουστο, επιτέλους, ξεκινά το έργο του Παλιού Λιμεναρχείου στη Μυτιλήνη

Από το 2010 και τον αείμνηστο Δημήτρη Βουνάτσο ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την επισκευή του εμβληματικού κτιρίου και τη μετατροπή σε κέντρο πληροφόρησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

71χρονη η νεκρή που ανασύρθηκε από την περιοχή της Κάτιας

Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περιμένοντας τον «Θαλασσίτη»

Εναλλακτική λύση η πύκνωση των δρομολογίων του οχηματαγωγού «Άγιος Γεώργιος» για την επίλυση των προβλημάτων στις μεταφορές ζωοτροφών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρεφικά πακέτα στον Δήμο Μυτιλήνης για μελλοντικούς γονείς

Το πρόγραμμα αφορά έγκυες γυναίκες, αποκλειστικά κατοίκους του Δήμου Μυτιλήνης, και οι αιτήσεις κατατίθεται στο Τμήμα Προγραμμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ερώτηση Δουδωνή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Λέσβου με την ηπειρωτική Ελλάδα

«Πλήγμα για την κοινωνική και οικονομική συνοχή των νησιών η διακοπή της γραμμής», σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ