× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλη ανταπόκριση των νησιωτών στο «Επιχειρώ πράσινα»

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Προσκλήσεις «Επιχειρώ πράσινα» στα μικρά νησιά, ύψους 50 εκ.ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2025

Μεγάλη ανταπόκριση των νησιωτών στο «Επιχειρώ πράσινα»
' χρόνος ανάγνωσης

Η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ-ΔΑΜ) σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα(ΕΑΤ) διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τρείς εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα τις Δράσεις ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων σε μικρά νησιά των Περιφερειών Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027.

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, στις 5 Ιουνίουμε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και στις 12 Ιουνίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Επιμελητηρίων Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Η τρίτη ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στη Ρόδο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις παραπάνω εκδηλώσειςσυγκεντρώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απαντήθηκαν ερωτήματα για το σύνολο των Προσκλήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκ.ευρώ(δημόσια δαπάνη) που αφορούν στην:

  • Ενίσχυση Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών επιχειρήσεων στις νησιωτικές περιοχές του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027(Επιχειρώ Πράσινα).
  • Ενίσχυση της Ίδρυσης Πολύ Μικρών και Μικρών στις νησιωτικές περιοχές του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027(Επιχειρώ Πράσινα).

Μέσω των συγκεκριμένων Προσκλήσεων ενισχύονται αιτήσεις χρηματοδότησης ύψους (επιχορηγούμενος Π/Υ) από 20.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, με το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται στο 70%του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της αίτησης χρηματοδότησης.

Η τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω της στήριξης επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία και την οικονομική διαφοροποίηση των νησιώτικων περιοχών είναι το βασικό ζητούμενο των Δράσεων ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων σε μικρά νησιά των Περιφερειών Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός είναι η αναγέννηση της τοπικής κοινωνίας, η εξασφάλιση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω του ευέλικτου αναπτυξιακού μετασχηματισμού των περιοχών.Μέσα από την μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, στόχος είναι να διασφαλιστούν βιώσιμες θέσεις εργασίας, προσφέροντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Αυτό ήταν και το κεντρικό σύνθημα σε όλες τις ενημερωτικές εκδηλώσεις.

«Η στήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας δεν είναι απλώς μια αναπτυξιακή επιλογή — είναι μια στρατηγική ανάγκη για τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των νησιών μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σήμερα η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που παρουσιάζει αύξηση του πληθυσμού της, γεγονός που αποτελεί την πιο έμπρακτη απόδειξη ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Στοχευμένες πολιτικές και αναπτυξιακά εργαλεία, όπως αυτά, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ενισχύουν την τοπική οικονομία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και κάνουν τα νησιά μας τόπο επιλογής για εργασία και ζωή. Επενδύουμε στην καινοτομία, στην πράσινη μετάβαση και στην προοπτική των επόμενων γενεών»δήλωσε οΠεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση