× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επίσκεψη της Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο

Συναντήθηκε με φορείς και επισκέφτηκε νοσοκομείο, αεροδρόμιο και έδωσε συνεντεύξεις μεταξύ άλλων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/6/2025

Επίσκεψη της Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή 20 Ιουνίου η περιοδεία της βουλεύτριας του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο, όπου, μαζί με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Λήμνου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το πρωί το Γυμνάσιο Μύρινας και μίλησε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τέθηκαν στο επίκεντρο τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα, καθώς και οι ευρύτερες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η συζήτηση επεκτάθηκε σε σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η απειλή του πολέμου, το έγκλημα στα Τέμπη και η συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Η βουλευτής εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους αγώνες των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για ασφαλή, σύγχρονα και δημόσια σχολεία, και τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης μέτρων προστασίας της ζωής, της μόρφωσης και της αξιοπρέπειας του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το αεροδρόμιο του νησιού και είχε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανησυχία για τα ζητήματα της ασφάλειας των μεταφορών, με αφορμή τις συνεχείς προειδοποιήσεις εκπροσώπων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για τον κίνδυνο για «Τέμπη του αέρα», λόγω της υποστελέχωσης και των υπερεντατικών συνθηκών εργασίας σε μια σειρά αεροδρόμια. Την ίδια στιγμή, το κυνήγι του μέγιστου κέρδους από τη μεριά των αεροπορικών εταιρειών, με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, οδηγεί στις σχεδόν καθημερινές καθυστερήσεις, ιδίως στις βραδινές πτήσεις, δημιουργώντας ζητήματα ασφαλείας αλλά και μεγάλης επιβάρυνσης των εργαζομένων με τα ωράριο λάστιχο, όπως βεβαίως όσων ταξιδεύουν.
Τέλος, η βουλεύτρια εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στα σχέδια που υπάρχουν για ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Λήμνου, όπως έχει ήδη γίνει με άλλα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που οδηγεί τόσο σε περαιτέρω εκτίναξη του κόστους των εισιτηρίων, αλλά και για τις συνέπειες που έχει η παραχώρηση κρίσιμων υποδομών της χώρας σε ιδιωτικές εταιρείας, ιδίως στις συνθήκες πολεμικής εμπλοκής.

Το μεσημέρι επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Λήμνου, όπου συζήτησε με τον Διοικητή του νοσοκομείου, εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, αλλά και εργαζόμενους στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, (υπηρετούν 25 ιατροί από τις προβλεπόμενες 40 θέσεις του Οργανισμού), αλλά και σε λοιπό προσωπικό, όπως παραϊατρικό, μαίες κλπ. Στη στελέχωση του νοσοκομείου συνεχίζουν να λειτουργούν αποτρεπτικά οι καθηλωμένοι μισθοί σε συνθήκες ακρίβειας, ιδίως με το υψηλό κόστος ζωής και στέγης στα νησιά, που οι γιατροί έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης στέγης, λόγω της σχεδόν μονομερούς στροφής της οικονομίας του νησιού στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, σε βάρος των άλλων κατηγοριών εργαζομένων. Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται και η ανάγκη για την ικανοποίηση συνδυαστικά μιας σειράς οικονομικών, κοινωνικών και επιστημονικών κινήτρων και της εξασφάλισης ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, ώστε να μην αποθαρρύνεται η κάλυψη των θέσεων. Κυρίως επεσήμανε τη σημασία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΚΚΕ σε όλους τους αγώνες για δημόσια και δωρεάν υγεία, για στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, για αύξηση των δαπανών για την υγεία ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές και προτεραιότητες, που με τη στήριξη και όλων κομμάτων, αντί αυτών των κρίσιμων λαϊκών αναγκών, ιεραρχούν τις υπέρογκες πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που βάζουν σε περιπέτειες τον λημνιακό και ελληνικό λαό.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Μαρία Κομνηνάκα περιόδευσε στον Κάσπακα και στη συνέχεια συμμετείχε στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου που ήταν αφιερωμένη στην αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.
Το Σάββατο 21 Ιουνίου, έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιπολίες για να μην «ξεσπάσουν» νέες φωτιές στη Δυτική Λέσβο

Αλλεπάλληλοι εμπρησμοί με στόχο να κανούν δασικές εκτάσεις σε βουνά της περιοχής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φαγητό και νερό σε πυροσβέστες και εθελοντές της Λέσβου από την «Ασπίδα»

Τα καταστήματα εστίασης του νησιού δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και την συμπαράστασή τους στους ανθρώπους που από την Τρίτη το πρωί δίνουν συνεχώς μάχες με πύρινα μέτωπα στη Δυτική Λέσβο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση ενημέρωσης για την προστασία από ήλιο και καύσωνα

Aπό το Κέντρο Υγείας Καλλονής
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλοκαιρινή συνάντηση με την τέχνη στη μαρίνα Μυτιλήνης

Η ομάδα «Εικαστική Παρέμβαση» προσκαλεί το κοινό της Μυτιλήνης και τους επισκέπτες της πόλης σε μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θρησκευτικό πανηγύρι στον Προφήτη Ηλία Μόριας

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Tετραήμερο εργαστήριο φωνητικής εξερεύνησης και χορωδιακής πρακτικής

Aπό τον Δήμο Μυτιλήνης στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Λέσβου για την πυροπροστασία

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιών στην Δυτική Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχυρή επένδυση στο μέλλον των νησιών του βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εντάσσει τέσσερα νέα έργα νηπιαγωγείων στο ΕΣΠΑ 2021–2027 – Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης σε Λέσβο και Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος από τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για το μηχανογραφικό

Η ΔΗΠΑΚ Αιγαίου μιλά για προτροπή αποκλεισμού των παιδιών των λαϊκών οικογενειών από τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οδοιπορικό στην Ιστορία και την Αρχιτεκτονική κληρονομιά της Λέσβου

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Ο Μπάλος» και ο ιστότοπος «Πανόραμα Πολιχνίτου» συνδιοργανώνουν οδοιπορικό στον Πολιχνίτο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η 5η φωτιά στη Φίλια μέσα σε δύο 24ωρα

Χωρίς ανάσα συνεχίζει η Πυροσβεστική με νέο σήμα για την Αρχαία Αντισσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ