Δέκα φωλίτσες για τους φτερωτούς γείτονες στον Αγιο Ευδόκιμο
Μια όμορφη πρωτοβουλία από τους κατοίκους της γειτονιάς για τα πουλιά του πάρκου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2025

Δέκα μικρές ξύλινες φωλιές για πουλιά τοποθετήθηκαν χτες, Τετάρτη 18 Ιουνίου, στα δέντρα του πάρκου στον Άγιο Ευδόκιμο, στο πλαίσιο μιας συλλογικής, οικολογικής δράσης των κατοίκων της περιοχής. Οι φωλίτσες προορίζονται για τους μικρούς φτερωτούς επισκέπτες της γειτονιάς, με στόχο να προσφέρουν καταφύγιο και να ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα του πάρκου.
Η δράση συνοδεύεται από σχέδιο παρατήρησης των φωλιών κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, ώστε να αντληθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των πτηνών στο αστικό περιβάλλον.
Οι κάτοικοι ευχαριστούν θερμά την κ. Ελένη Νικολάου-Κουρτζή, η οποία προσέφερε τις φωλίτσες ως δωρεά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτής της μικρής αλλά ουσιαστικής περιβαλλοντικής παρέμβασης.
Η γειτονιά στέλνει έτσι το δικό της μήνυμα για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης, ξεκινώντας από ό,τι πιο απλό: ένα καταφύγιο για ένα πουλί.