Σφοδρή αντίδραση έχει προκαλέσει στον συνδικαλιστικό και κοινωνικό χώρο της Λέσβου η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου να ανακηρύξει τον Ισραηλινό πρέσβη ως επίτιμο δημότη, εν μέσω της αιματηρής πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού.
Με ανακοινώσεις τους, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, η Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών, καθώς και οι συνταξιουχικές οργανώσεις Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΕΦΚΑ – Η Αλληλεγγύη και Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου (ΕΚΣΔΗ), καταδικάζουν απερίφραστα την απόφαση και ζητούν την άμεση ανάκλησή της.
Οι φορείς καλούν τον λαό της Λέσβου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση-κινητοποίηση που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, απαιτώντας:
Οι οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική σιωπή απέναντι σε εγκλήματα πολέμου, και τονίζουν τον ρόλο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών στην υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.