Έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Λέσβου
Η έκθεση των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 5ου workshop με τίτλο «Ανασκαφές»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/6/2025

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνει εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.
Η έκθεση των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 5ου workshop με τίτλο “Ανασκαφές” που πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά, από 10-18Ιουνίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, με υπεύθυνο τον Λουκά Λουκίδη, Εργαστήριο Γλυπτικής της ΑΣΚΤ.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου αλλά και στα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενημερώθηκαν σχετικά με σημασία και τη μοναδικότητα του απαράμιλλου αυτού μνημείου της φύσης, που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Οι απολιθωματοφόρες θέσεις του Απολιθωμένου Δάσους, τα απολιθώματα, η δομή τους και η απαράμιλλη ομορφιά τους αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους φοιτητές, οι οποίοι δημιούργησαν έργα, τα οποία τα οποία αποτελούν το υλικό της ομαδικής έκθεσης που θα παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες κατά την διάρκεια του Workshop, ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του Μουσείου Καθηγητή Νικ. Ζούρο και τα στελέχη του Μουσείου Λουκά Σαββέλο και Μανώλη Αντωνάκη, ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου αλλά και στα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενημερώθηκαν σχετικά με σημασία και τη μοναδικότητα του απαράμιλλου αυτού μνημείου της φύσης, που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Χρησιμοποιώνταςτην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου ως εργαστήριο έφτιαξαν τις προσωπικές τους αφηγήσεις σχετικά με αυτή τη θεματική, με όλα τα δυνατά μέσα έκφρασης όπως είναι η γλυπτική, η κεραμική, οι κατασκευές, το βίντεο, οι συναρμογές, και πολλά άλλα.
Στην έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου δάσους Λέσβου παρουσιάζονται τα έργα των φοιτητών και των φοιτητριώντης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετείχαν στο 5ο workshop της Δυτικής Λέσβου και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 18 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 6 Ιουλίου.