Η Μυτιλήνη τίμησε τους αθόρυβους ήρωες της ζωής
Μια ξεχωριστή εκδήλωση τιμής και ευαισθητοποίησης διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης με το σύνθημα «Δώσε αίμα – Δώσε ελπίδα – Μαζί σώζουμε ζωές»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/6/2025

Σε κλίμα ζεστασιάς και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιουνίου, στην καρδιά της Μυτιλήνης, η εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Η Πλατεία Σαπφούς γέμισε ανθρώπους κάθε ηλικίας, συγκινητικές στιγμές, παιδικά χαμόγελα και μελωδίες, σε μια πρωτοβουλία που ανέδειξε την αξία της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.
Η βραδιά ξεκίνησε με ανοιχτή ενημέρωση του κοινού από τα μέλη και τους εθελοντές του Συλλόγου, οι οποίοι συνομίλησαν με πολίτες, μοίρασαν έντυπο υλικό και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συμβολικές τιμητικές βραβευσεις και ευχαριστίες προς πρόσωπα και φορείς που στήριξαν σταθερά το έργο του Συλλόγου, με τον λόγο να συνοδεύεται από συγκίνηση και θερμά χειροκροτήματα.
Ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση έδωσε η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Βαρειάς, το οποίο παρουσίασε ένα δρώμενο γεμάτο ενθουσιασμό, αυθορμητισμό και παιδική αθωότητα, υπενθυμίζοντας με τον πιο γλυκό τρόπο πως η έννοια της προσφοράς μπορεί να καλλιεργηθεί από νωρίς. Η ατμόσφαιρα απογειώθηκε μουσικά χάρη στην πρωτοβουλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και του τοπικού συγκροτήματος Efapax, που χάρισαν στη βραδιά ρυθμό, συναίσθημα και θετική ενέργεια.
Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, εξήρε το έργο των εθελοντών αιμοδοτών και τη σημασία της οργανωμένης προσφοράς, ενώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, τόνισε τη ζωτική σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, καθώς και ο Νίκος Χωριατέλλης, εκπροσωπώντας την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης, οι οποίοι επίσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια και την ανάγκη να διαδοθεί η αξία της τακτικής αιμοδοσίας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γενιά.
Η εκδήλωση δεν ήταν απλώς ένας εορτασμός, αλλά μια πράξη ουσιαστικής υπενθύμισης: η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ζωής. Κάθε φιάλη αίματος μπορεί να χαρίσει ελπίδα, να ενώσει ανθρώπους και να διατηρήσει ζωντανή την αλυσίδα της αλληλεγγύης. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης συνεχίζει δυναμικά το έργο του, με στόχο όχι μόνο την κάλυψη αναγκών, αλλά και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας προσφοράς, που αγκαλιάζει την κοινωνία ολόκληρη.