× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έργο ουσίας για το περιβάλλον στη Γέρα

Με χρηματοδότηση 582.000 ευρώ, η δημοτική αρχή Μυτιλήνης προχωρά αποφασιστικά σε έργα βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων και ενίσχυσης της ανακύκλωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/6/2025

Έργο ουσίας για το περιβάλλον στη Γέρα
' χρόνος ανάγνωσης

Ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης και της κυκλικής οικονομίας κάνει ο Δήμος Μυτιλήνης, με τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής Πράσινου Σημείου στη Γέρα. Η διακήρυξη του έργου υπεγράφη από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα και ήδη δημοσιεύτηκε, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός έργου με υψηλή περιβαλλοντική και κοινωνική αξία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 582.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το Πράσινο Σημείο θα κατασκευαστεί στη θέση «Πευκάρα» της Δημοτικής Ενότητας Γέρας, εντός του αποκατεστημένου χώρου του πρώην ΧΑΔΑ Σκοπέλου και σε μικρή απόσταση από τη ΣΜΑ της περιοχής, ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Γέρας και του Πλωμαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για έναν οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο όπου οι πολίτες θα μπορούν να αποθέτουν διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά, παλιά αντικείμενα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, ρούχα και άλλα είδη, με σκοπό την ανακύκλωση ή την επαναχρησιμοποίηση. Ένα έργο που δεν συμβάλλει μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών λήγει την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025, ενώ η εκτέλεση του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 8 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας δήλωσε σχετικά:«Η δημοπράτηση του έργου κατασκευής του Πράσινου Σημείου της Γέρας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανακύκλωσης. Το επόμενο διάστημα, θα δημοπρατήσουμε αντίστοιχα και το έργο που αφορά στο Πράσινο Σημείο Μυτιλήνης».

Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει τη συνέπεια της δημοτικής αρχής στις δεσμεύσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σταδιακή αναβάθμιση των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων. Αξίζει να επισημανθεί ότι το έργο αξιοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους με τρόπο ουσιαστικό και ωφέλιμο για τις τοπικές κοινωνίες, συνδυάζοντας τον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την περιβαλλοντική ευθύνη. Η επιλογή της Γέρας και η αξιοποίηση του χώρου του πρώην ΧΑΔΑ αναδεικνύουν και την πρόθεση αποκατάστασης περιβαλλοντικά επιβαρυμένων περιοχών, ενισχύοντας τον χαρακτήρα του έργου ως πρότυπο περιβαλλοντικής πολιτικής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ομόφωνη στήριξη στους διωκόμενους της Καράβας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ζητά την απόσυρση των κατηγοριών για τις κινητοποιήσεις του 2020
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδρίαση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και ο Δημαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νοτιάδες οχτώ μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνελήφθη 28χρονος μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Κυκλοφορούσε χωρίς δίπλωμα το οποίο του είχε αφαιρεθεί σε προηγούμενο τροχονομικό έλεγχο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

29 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών του Βορείου Αιγαίου ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη

Συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «FOOD & DRINKS by DETROP 2025», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από 14 έως 16 Νοεμβρίου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Λέσβος «ποτίζει» στην επιφάνεια αλλά διψά σε βάθος

Παρά τις πρόσφατες βροχές, το νησί παραμένει σε ήπια ξηρασία στα βαθύτερα στρώματα και χρειάζεται περισσότερα νερά για τον υδροφόρο ορίζοντα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Πάτα μια πεταλιά», μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου

Η εκπομπή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή, πιο ποδηλατική
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ανακοίνωση για τις υπερπολύτεκνες οικογένειες της Λέσβου

Από τον Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Διήμερο συνάντησης και ανθρώπινης ζεστασιάς στην Ανεμώτια

Η 5η Συνάντηση Φιλίας και Επικοινωνίας ανέδειξε τη δύναμη της κοινότητας μέσα από την παράδοση της χωρικής απόσταξης και μια σειρά βιωματικών δράσεων που ένωσαν ανθρώπους κάθε ηλικίας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο πλευρό των αιρετών και πολιτών ο Παναγιώτης Χριστόφας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης και παρακολουθεί τη δίκη για τα γεγονότα της Καράβας
ΧΩΡΙΑ

Νέα προσωρινή στέγη για το Σάρλιτζα και διαγωνισμός για τη μίσθωση των λουτρών

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στη Λουτρόπολη Θερμής την αίγλη που της αξίζει», σημείωσε σε δήλωσή του στο «Ν» ο Κώστας Μουτζούρης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ομόφωνη στήριξη των κατηγορουμένων για τα γεγονότα της Καράβας από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

Μεταφέρθηκε για τις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου η συζήτηση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.