Συνελήφθησαν 17 άτομα στα νησιά του βορείου Αιγαίου για παραβάσεις του ΚΟΚ
Συλλήψεις ανηλίκων, γονέων και οδηγών χωρίς άδειες – Παραμέληση εποπτείας και επικίνδυνη οδήγηση σε πρώτο πλάνο
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/6/2025

Συνελήφθησαν, κατά την προηγούμενη εβδομάδα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, -17- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων:
• Την 03-06-2025 στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης - Καλλονής, ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
• Την 03-06-2025 στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης - Κρατήγου, ημεδαπή διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
• Την 03-06-2025 στη Χίο, ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
• Την 03-06-2025 στο Βαθύ της Σάμου, ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, βρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ.
• Την 04-06-2025 στο Πυθαγόρειο της Σάμου, ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
• Την 05-06-2025 στη Μυτιλήνη, -2- ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν, κατά περίπτωση, Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, στερούμενοι αδειών ικανότητας οδήγησης για τα συγκεκριμένα οχήματα.
• Την 05-06-2025 στο Καρλόβασι της Σάμου, ανήλικος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη και γονέας του ανηλίκου, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
• Την 06-06-2025 στο Πυθαγόρειο της Σάμου, ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
• Την 06-06-2025 στο Βαθύ της Σάμου, αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
• Την 06-06-2025 στη Χίο, αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
• Την 06-06-2025 στο οδικό δίκτυο Μανταμάδου - Μυτιλήνης, ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
• Την 07-06-2025 στην Καλλονή της Λέσβου, ανήλικος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν και οι γονείς του ανηλίκου, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
• Προχθές (08-06-2025) στο Πυθαγόρειο της Σάμου, -2- ημεδαποί διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν, κατά περίπτωση, δίκυκλες μοτοσικλέτες, στερούμενοι αδειών ικανότητας οδήγησης για τα συγκεκριμένα οχήματα.
• Χθες (09-06-2025) στην περιοχή της Χώρας στη Σάμο, ανήλικος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη και γονέας του ανηλίκου, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
• Χθες (09-06-2025) στο Καρλόβασι της Σάμου, ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.
Προανάκριση διενεργείται από αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.