Θερμές εντυπώσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την έκθεση Μπάκα στην Αθήνα
Με γεύση από τα κρασιά του «Ηφαιστείου» Ανεμώτιας πάνω από 100 επισκέπτες περιηγήθηκαν στα εγκαίνια
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2025

Μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη φύση και την τέχνη έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Μιχάλη Μπάκα με τίτλο «Ζώα, Φυτά και Οικότοποι των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», το Σάββατο 7 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι»- ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας.
Μέσα από 35 φωτογραφίες υψηλής αισθητικής, ο περιβαλλοντολόγος και φωτογράφος ανέδειξε την εξαιρετική φυσική κληρονομιά του νησιού της Λέσβου, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ταξίδι ανάμεσα σε σπάνια οικοσυστήματα, απειλούμενα είδη και τοπία μοναδικής γεωλογικής και αισθητικής αξίας. Το βλέμμα του Μιχάλη Μπάκα συνδυάζει επιστημονική γνώση με καλλιτεχνική ευαισθησία επιχειρώντας να μετατρέψει τη φωτογραφία σε εργαλείο οικολογικής αφύπνισης.
Η έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιουνίου (ώρες 10:00-13:00 και 19:00-21:00), αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), της Ένωσης Αγριτών Λέσβου «Άγιος Δημήτριος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιανών Αθήνας και της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ.
Η Λέσβος, με τους μεγαλύτερους υγροτόπους του Αιγαίου, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, αναδεικνύεται μέσα από την έκθεση ως ένας τόπος διεθνούς σημασίας για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την οικοτουριστική ανάπτυξη και τη βιοποικιλότητα.
Ξεχωριστή πινελιά στη βραδιά αποτέλεσε η προσφορά βιολογικών κρασιών από ηφαιστειακά εδάφη της Λέσβου, προσφορά της Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας, που συνδύασε τη γευστική εμπειρία με την αγροοικολογική φιλοσοφία – σε πλήρη αρμονία με το πνεύμα της έκθεσης.
Με θερμά συγχαρητήρια στον δημιουργό και τους συνδιοργανωτές, η έκθεση αφήνει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, υπενθυμίζοντας την ανάγκη για έναν πιο ευαίσθητο, οικολογικά συνειδητό τρόπο να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας.