× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το καλοκαίρι ήρθε με ένα οχηματαγωγό λιγότερο στο Βόρειο Αιγαίο

Άφαντο το «Θαλασσίτης» της Αειναύτης Ν.Ε.. Αυξάνει την παρουσία της στα νησιά της Περιφέρειας η Creta Cargo Lines. Έκτακτα δρομολόγια του Νήσος Σάμος από Μυτιλήνη προς Λήμνο Καβάλα Ιούλιο και Αύγουστο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2025

Το καλοκαίρι ήρθε με ένα οχηματαγωγό λιγότερο στο Βόρειο Αιγαίο
φωτο: chania ships
' χρόνος ανάγνωσης

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου, η εταιρεία Creta Cargo Lines ανακοίνωσε πως το οχηματαγωγό «Άγιος Γεώργιος» θα αναχωρούσε το Σάββατο 7 Ιουνίου από τον Πειραιά για Μεστά Χίου – Μυτιλήνη – Μύρινα – Καβάλα. Το πλοίο προβλέπεται να φθάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 5:00 το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου, ενώ η αναχώρησή του έχει προγραμματιστεί για τις 7:00 το πρωί της ίδιας ημέρας. Στην Καβάλα το πλοίο θα φθάσει στις 6:00 το απόγευμα της Κυριακής και η αναχώρησή του από εκεί έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 9 Ιουνίου στις 2:00 το πρωί. Η άφιξή του στον Πειραιά αναμένεται την Τρίτη 10 Ιουνίου στις 5:00 το πρωί.

Το πλήρες πρόγραμμα των δρομολογίων του πλοίου στο Βόρειο Αιγαίο έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Άγιος Γεώργιος» είναι το τέταρτο οχηματαγωγό πλοίο της Creta Cargo Lines. Τα άλλα τρία είναι το «Τάλως» (που συνήθως εξυπηρετεί τα δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου), το «Ιωσήφ», που το βλέπουμε σπάνια στο λιμάνι της Μυτιλήνης  και το «Νέαρχος».
Το οχηματαγωγό «Άγιος Γεώργιος» ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 1976. Έχει μήκος 142 μέτρα, πλάτος 23,5 μέτρα και βύθισμα 5,95 μέτρα. Διαθέτει δυνατότητα μεταφοράς έως και 70 φορτηγών και 40 Ι.Χ. αυτοκινήτων, ή 420 Ι.Χ. αυτοκινήτων συνολικά. Το πλοίο αποκτήθηκε από την Creta Cargo Lines το 2023, ενισχύοντας τη δυνατότητα μεταφοράς φορτηγών από τον στόλο της εταιρείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζονται οι εργασίες στον «Θαλασσίτη»;
Την ώρα που η Creta Cargo Lines ενισχύει ολοένα και περισσότερο την παρουσία της στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το οχηματαγωγό πλοίο «Θαλασσίτης» της Αειναύτης Ν.Ε. δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στα λιμάνια της περιοχής. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το πλοίο παρέμενε στα ναυπηγεία Περάματος, όπου εκτελούνται εργασίες.
Ωστόσο, προκαλεί απορία το γεγονός ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αειναύτης Ν.Ε. είχε δηλώσει στις 23 Απριλίου μέσω των κοινωνικών δικτύων πως το «Θαλασσίτης» θα ξεκινούσε δρομολόγια το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Επιπλέον, παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του πλοίου, δεδομένου ότι η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας για την έναρξή τους είχε γίνει ήδη από τον Νοέμβριο του 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιεστικές οι μεταφορικές ανάγκες του Βορείου Αιγαίου
Η έναρξη της θερινής περιόδου και η άφιξη των πρώτων τουριστών στη Λήμνο, τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου αυξάνει κατακόρυφα την εμπορική κίνηση, με συνέπεια να μεγαλώνει η ανάγκη για τη μεταφορά φορτηγών από και προς τα νησιά. Η μείωση του αριθμού των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια, τόσο στις συνδέσεις με τον Πειραιά όσο και σε αυτές με τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.
Τα έκτακτα δρομολόγια που αναμένεται να πραγματοποιήσει το «Νήσος Σάμος» της Hellenic Seaways τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη γραμμή Μυτιλήνη – Λήμνος – Καβάλα κάθε Σαββατοκύριακο (13/7 – 30/8) θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια, αλλά δεν αρκούν για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας παρακολουθεί αδιάφορα τις εξελίξεις, για ακόμη μία φορά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το πάρκο Καραπαναγιώτη αποκτά ξανά ζωή με νέα παιδική χαρά

12 αναβαθμισμένοι χώροι παιχνιδιού στη Μυτιλήνη και έρχονται άλλοι 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ισχυρό τεχνικό πρόγραμμα 2026 για τον Δήμο Μυτιλήνης με 104 εκατομμύρια σε έργα

40 έργα ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2025- Η δημοτική αρχή προχωρά σε έργα ρεκόρ με στόχο να καλύψει χρόνιες ανάγκες σε πόλη και χωριά, ενώ η αντιπολίτευση ασκεί αυστηρή κριτική ζητώντας περισσότερη ιεράρχηση και στοχευμένες παρεμβάσεις
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αντιμέτωποι με τρελές αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια οι νησιώτες

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος μετακίνησης δυσκολεύει τη ζωή των νησιωτών και πλήττει τον τουρισμό
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινο φως για διατήρηση του Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου

Παραμένει σε αναστολή και δεν καταργείται μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά από ποτέ η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη‑Βόλος

Ήδη μία ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη γραμμή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την νότια παράκαμψη της Μυτιλήνης

Η Πρωτοβουλία Πολιτών επιμένει ότι η Νότια Παράκαμψη είναι η Αττική Οδός του νησιού και δεν πρέπει να καθυστερήσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικός διάλογος στη Λέσβο από το ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Κωνσταντόπουλος και Χοχλάκα παρουσίασαν το απόγευμα της Τρίτης 9 Δεκεμβρίου τις κεντρικές θέσεις του κόμματος ενόψει συνεδρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Λουτρόπολη Θερμής

Δώρα, κάλαντα, bazaar, face painting και θεαματικό άναμμα δέντρου στη γιορτινή εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος «Η Ελπίς»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειδωμένο το σχολείο στα Κεραμειά

Μαθητές στον δρόμο, γονείς σε απόγνωση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

BabyKits για τις πρώτες ανάγκες των νεογέννητων της Μυτιλήνης

Η Αποστολή με χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης στηρίζει οικογένειες στο πρώτο ξεκίνημα της ζωής τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Δήμος διαθέτει χώρους στα ΕΛΤΑ σε Αγιάσο και Πλωμάρι

Στο επίκεντρο η μείωση κόστους λειτουργίας και η νομική δυνατότητα παραχώρησης
ΧΩΡΙΑ

«Χτίζεται» ξανά το σπίτι των παππούδων και γιαγιάδων στο Πλωμάρι

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Μυτιλήνης δείχνουν κοινό βηματισμό που φέρνει λύσεις, δίνοντας στο Μιχαλέλλειο την άδεια και τις προδιαγραφές λειτουργίας που στερήθηκε για δεκαετίες