Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία σημείωσαν οι ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μηλένα Κοντού, οι οποίες εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ γυναικών. Οι χάλκινες Ολυμπιονίκες κατέκτησαν την πρώτη θέση στη σειρά των προκριματικών με εξαιρετικό χρόνο 6:39.21, εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση ανάμεσα στα κορυφαία πληρώματα του αγωνίσματος.
Το ελληνικό δίδυμο απέδειξε για ακόμη μια φορά τη δυναμική του, αποδίδοντας άψογα στον αγώνα και δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις του για διάκριση. Η Φίτσιου και η Κοντού θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά ένα μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία, γεμίζοντας ελπίδες και προσδοκίες την ελληνική αποστολή.
Η παρουσία τους στον τελικό αποτελεί ήδη επιτυχία, ενώ τα βλέμματα πλέον στρέφονται στον αγώνα μεταλλίων, όπου το ελληνικό πλήρωμα έχει κάθε λόγο να στοχεύει ψηλά.