Ο Σύλλογο Πελοποννησίων Λέσβου «Ο Μωριάς» τίμησε τον Καραβόγιαννο
Εκδήλωση-φόρος τιμής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Μάηστο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/5/2025

Μια εκδήλωση τιμής διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαΐου ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου «Ο Μωριάς», στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, τιμώντας τον ήρωα της επανάστασης του 1821 Ιωάννη Θεοφυλόπουλο «Καραβόγιαννο».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιου Ι. Καλαμάτα, προσέγγισε με σεβασμό τα θέματα ιστορικής μνήμης και πνευματικής κληρονομιάς, προκαλώντας συγκίνηση αλλά και προβληματισμό στους παρευρισκόμενους.
Ακολούθησε η εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας Animato, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Λαγκαδινού και της Στρατονίκης Καρδακάρη. Στο πιάνο συνόδευσε ο μαέστρος Πάνος Τσάγαλος. Οι παιδικές φωνές γέμισαν το χώρο με φως και συναίσθημα, ενισχύοντας τη ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.
Ο Σύλλογος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και Αναπληρωτή Προϊστάμενο των Εφορειών Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Μουσείου που φιλοξένησε την εκδήλωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης, ο εκπρόσωπος της Φλόγας Μανώλης Λαδάκης, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λέσβου, η Αδελφότητα Κρητών Λέσβου, καθώς και πολλά μέλη από το ΚΑΠΗ Μυτιλήνης του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου «Ο Μωριάς» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, στέλνοντας το μήνυμα πως η ιστορική μνήμη και η πολιτιστική δράση παραμένουν ζωντανές και ισχυρές στην τοπική κοινωνία.
Παράλληλα ο Σύλλογος πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στην προτομή του ήρωα που βρίσκεται στο πάρκο Καραπαναγιώτη, της Μυτιλήνης.