Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική και γαστρονομική εμπειρία έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α2΄, Γ2΄ και Ε2΄ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ιστορίες ελιάς. Ιστορίες ζωής και πολιτισμού», την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025.
Με τη συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια των σπουδαστών και σπουδαστριών από τις Σχολές Δ.ΥΠ.Α. (ΕΠΑΣ Μυτιλήνης), τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρασκευάσουν γευστικά εδέσματα βασισμένα στο ελαιόλαδο, έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς και πολιτισμικά φορτισμένους θησαυρούς της ελληνικής διατροφής.
Η δράση είχε ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την πολιτιστική και διατροφική αξία της ελιάς, αλλά και να ενισχύσει τη βιωματική μάθηση και τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης.
Τα παρασκευάσματα προσφέρθηκαν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, δημιουργώντας μια όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτη γεύσεις, αρώματα και χαμόγελα.
Τους μαθητές της ΕΠΑΣ - Δ.ΥΠ.Α. Μυτιλήνης συνόδευσαν και καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες:
Η εκδήλωση αποτέλεσε παράδειγμα σύνδεσης της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό, τη διατροφή και τη συνεργασία σε τοπικό επίπεδο, ενισχύοντας τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου και την κοινωνική ευαισθητοποίηση γύρω από το πολύτιμο αγαθό της ελιάς.