× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχονται βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο για τον καιρό εξέδωσε η ΕΜΥ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2025

Έρχονται βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο
' χρόνος ανάγνωσης

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο για τον καιρό εξέδωσε, το πρωί της Κυριακής (25/5), η ΕΜΥ προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις επόμενες ώρες, σε

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή (25/5) στην κεντρική και στη βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια από νωρίς το απόγευμα και μέχρι και το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

β. Στην κεντρική Μακεδονία από νωρίς το απόγευμα και μέχρι αργά τη νύχτα.

γ. Στις Σποράδες τις βραδινές και νυχτερινές ώρες.

δ. Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (26/5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο καιρός την Κυριακή (25/5)

Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Κυριακή (25/5) στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και βαθμιαία σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη Μακεδονία και, από τις βραδινές ώρες, και στην περιοχή της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στα δυτικά αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά και στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Έτσι, θα φτάσει στα δυτικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και βόρεια τους 28 με 30, στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 27 με 28 και τοπικά τους 29 με 30 και στην Κρήτη τους 30 με 33 και τοπικά 34.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που, από τις προμεσημβρινές ώρες, θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα, από νωρίς το βράδυ, στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο βορειοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και, από το μεσημέρι της Κυριακής (25/5), και στην υπόλοιπη χώρα. Αναμένονται τοπικά έντονα φαινόμενα στη Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Μακεδονία και σταδιακά στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Επίσης, τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα βορειοδυτικά. Χαλαζοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο και στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 17 έως 26, στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου από 19 έως 33 και στην Κρήτη από 29 έως 35.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Αναστάσιος Αγγελος Στέφος

Ο «σοφός» Τάκης στήριξε για δεκαετίες τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου και τη δημόσια εκπαίδευση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί πάτερ διαφέρω από τα άλλα παιδιά;»

Συγκινητική μαρτυρία του παπα-Στρατή Γιουσμά από τον αγιασμό σε σχολείο της ενορίας του
ΧΩΡΙΑ

Δήλωση χωρίς απαντήσεις

Συλλογική δήλωση φορέων του Πλωμαρίου ενάντια στις, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, «ρατσιστικές» φωνές κατά Ισραηλινών ιδιωτών και εταιρειών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Με το βλέμμα στα παιδιά ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε το ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στην εκπαίδευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης παρευρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων της Μυτιλήνης και έστειλε μήνυμα στήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

«Ναι» για πάντα από τον Βασίλη Τινέλλη και την Τζίνα Σαλβάρα

Ένας όμορφος γάμος στον Άγιο Βασίλειο με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους
ΧΩΡΙΑ

«Μέρα μεσημέρι» τουρκικά αλιευτικά στον Μανταμάδο

Ντοκουμέντο παραβίασης της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας – Άμεση κινητοποίηση ζητά ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός