× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέες γέφυρες τουρισμού από τη Σμύρνη στο Βόρειο Αιγαίο

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τουριστικούς πράκτορες και ακτοπλοϊκές εταιρείες – Προοπτική για ισχυρή τουριστική ροή από μια αγορά 5 εκατομμυρίων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2025

Νέες γέφυρες τουρισμού από τη Σμύρνη στο Βόρειο Αιγαίο
' χρόνος ανάγνωσης

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξωστρέφεια και την ενίσχυση του τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μετέβη την Παρασκευή στη Σμύρνη, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Ελισσαίο Μαυρατζιώτη, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών με κορυφαίους τουριστικούς φορείς της γειτονικής χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σμύρνης — ενός από τους μεγαλύτερους συλλογικούς φορείς της Τουρκίας, με περισσότερα από 900 τουριστικά γραφεία — καθώς και εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επίκεντρο των συνομιλιών ήταν οι τεχνικές δυσκολίες που εμποδίζουν την εύρυθμη μετακίνηση επισκεπτών και οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών από την ταχύτατα αναπτυσσόμενη Σμύρνη, πόλη με πληθυσμό άνω των 5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, ο Περιφερειάρχης δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος:«Μια αποστολή 100 ανθρώπων από όλο το Βόρειο Αιγαίο μίλησε για τα νησιά μας, τα παρουσίασε και άνοιξε νέους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας. Ο ενθουσιασμός και τα θετικά σχόλια των Τούρκων εταίρων μάς δίνουν ελπίδα για ουσιαστικά αποτελέσματα στο προσεχές μέλλον.»

Σημείωσε ακόμη πως η Σμύρνη, «πιο κοντά στην ευρωπαϊκή κουλτούρα», παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως η Περιφέρεια δεν απεμπολεί τις σταθερές της θέσεις στα Εθνικά ζητήματα, αλλά επιλέγει την εξωστρέφεια ως μοχλό αναπτυξιακής ώθησης.Η αποστολή αυτή έρχεται να ενισχύσει μια σειρά πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να αλλάξουν την εικόνα του Βορείου Αιγαίου και να αξιοποιήσουν την εγγύτητα με τη γείτονα χώρα προς όφελος του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς