× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αέρας άλλης εποχής στη Μυτιλήνη με αυτοκίνητα–αντίκες από την Τουρκία

Με το πλοιάριο από το Αϊβαλί αφίχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου κλασικά οχήματα στο πλαίσιο της ετήσιας εκδρομής του The Classic Car Club of Turkiye – Εντυπωσίασαν στην παραλιακή της πόλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2025

Αέρας άλλης εποχής στη Μυτιλήνη με αυτοκίνητα–αντίκες από την Τουρκία
' χρόνος ανάγνωσης

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία τουριστικής και πολιτιστικής εξωστρέφειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λέσβο, με τη φιλοξενία δεκάδων vintage αυτοκινήτων από την Τουρκία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο τετραήμερης διαδρομής που ενώνει το Αϊβαλί με την Μυτιλήνη. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κλασικών Οχημάτων (ΦΙΛΠΑ) και τον αντίστοιχο σύλλογο της Τουρκίας, φέρνοντας στο νησί περισσότερα από 30 ιστορικά αυτοκίνητα και 62 φιλοξενούμενους από τη γείτονα χώρα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Νίκος Γιαννάκας, δήλωσε:
«Είναι μια πολύ ωραία δράση που μας βοηθάει να αναδείξουμε το νησί μας. Έχουμε το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, έναν ιδανικό προορισμό και για οδηγικές βόλτες. Σε συνεργασία με τον τουρκικό σύλλογο, διοργανώσαμε μια διήμερη περιήγηση στη Λέσβο, στο πλαίσιο τετραήμερης διαδρομής που ξεκινά από το Αϊβαλί. Είναι μια όμορφη ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν τα τοπία μας, αλλά και για τους ντόπιους να απολαύσουν τα μοναδικά αυτά οχήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παλιά οχήματα θα εκτεθούν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Μιλένα Κοντού στη Μυτιλήνη, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να τα θαυμάσουν από κοντά. Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού, ενισχύοντας την τουριστική κινητικότητα σε λιγότερο προβεβλημένες περιοχές.

Ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου, τόνισε:«Τέτοιες δράσεις προσδίδουν ιδιαίτερο χρώμα στο νησί και αποτελούν πρότυπο τουριστικής συνεργασίας. Ο πολιτισμός της αυτοκίνησης μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα φιλίας, και ήδη συζητάμε για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της, η Δήμητρα Κούσκου, εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Mythical Coast, το οποίο φιλοξενεί τους συμμετέχοντες, δήλωσε:«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένας τέτοιος γύρος στο νησί μας, με πάνω από 34 κλασικά οχήματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τους φιλοξενούμε και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει μια δυνατή προβολή του νησιού και των ομορφιών του».

Η δράση όχι μόνο ενισχύει την εικόνα της Λέσβου ως εναλλακτικού και πολιτιστικά ζωντανού προορισμού, αλλά προβάλλει και την έννοια της διασυνοριακής συνεργασίας μέσα από το πάθος για την κλασική αυτοκίνηση.

Το σημείο άφιξης γέμισε με χρώμα και νοσταλγία, καθώς τα γυαλισμένα αμάξια –μεταξύ των οποίων αμερικάνικα μοντέλα των '50s, ευρωπαϊκά σπορτίφ και σπάνια συλλεκτικά κομμάτια– στόλισαν την παραλιακή της πόλης, προσφέροντας ένα μικρό υπαίθριο μουσείο πάνω σε τέσσερις ρόδες.Η επίσκεψη αυτή δεν αποτελεί απλώς μια όμορφη εικόνα για τη Μυτιλήνη, αλλά ενισχύει και τους δεσμούς φιλίας και πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και τις απέναντι μικρασιατικές ακτές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα