ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέσσερις μέρες χωρίς ίντερνετ η Αγιάσος
Αγανάκτηση κατοίκων και παρέμβαση του προέδρου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/5/2025

Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο έμειναν για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες – από την Παρασκευή 16 έως και τη Δευτέρα 19 Μαΐου – οι κάτοικοι της Αγιάσου, καθώς καταγράφηκε σοβαρή βλάβη στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote στην περιοχή. Η βλάβη επηρέασε τόσο τη δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ μέσω δεδομένων, όσο και τη βασική λειτουργία επικοινωνίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε νοικοκυριά, επαγγελματίες και επισκέπτες.
Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην κεραία της εταιρείας στον Προφήτη Ηλία, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση για τη φύση της βλάβης ή τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης. Όπως αναφέρουν, το σήμα εξαφανίστηκε ξαφνικά την Παρασκευή το πρωί και μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ δεν είχε αποκατασταθεί, δημιουργώντας μια ασφυκτική καθημερινότητα χωρίς πρόσβαση σε βασικές ψηφιακές υπηρεσίες.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου, Κώστας Ρούσσας, ο οποίος επικοινώνησε με την εταιρεία ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της βλάβης. «Ενημερώσαμε άμεσα την Cosmote και ζητήσαμε να αποσταλεί συνεργείο για να επιθεωρήσει την κεραία. Το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο και πρέπει να λυθεί οριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων.
Η διακοπή του σήματος κινητής και της πρόσβασης στο ίντερνετ επηρεάζει ιδιαίτερα περιοχές όπως η Αγιάσος, που βασίζονται σε τέτοιες υποδομές τόσο για την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών όσο και για την τουριστική τους δραστηριότητα. Οι κάτοικοι αναμένουν πλέον την αποστολή τεχνικού συνεργείου και καλούν την εταιρεία να δώσει άμεσα λύση, αλλά και να διασφαλίσει πως δεν θα επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.