× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένα μήνυμα καρδιάς πριν τις Πανελλαδικές

Η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αικατερίνη Στρατάκη-Συβρή, απευθύνεται με λόγια στήριξης και ενθάρρυνσης στα παιδιά που ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/5/2025

Ένα μήνυμα καρδιάς πριν τις Πανελλαδικές
' χρόνος ανάγνωσης

Με λόγια απλά αλλά φορτισμένα με ειλικρινή συγκίνηση, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κα Αικατερίνη Στρατάκη-Συβρή, απηύθυνε επιστολή προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου των σχολείων της περιοχής, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η επιστολή έχει στόχο να λειτουργήσει ως ψυχολογικό στήριγμα για τα παιδιά που καλούνται να διαχειριστούν μία από τις πιο απαιτητικές φάσεις της σχολικής τους πορείας. Με ανθρωπιά και κατανόηση, η κα Στρατάκη αναγνωρίζει το βάρος των ημερών.«Γνωρίζω ότι αυτές τις μέρες αισθάνεστε πως βρίσκεστε μπροστά σε έναν δρόμο γεμάτο αβεβαιότητες και προβληματισμούς», αναφέρει, επισημαίνοντας πως το άγχος είναι φυσικό και αναπόφευκτο. «Προσπαθήστε για το καλύτερο δυνατό, χωρίς να αφήσετε τον φόβο να σας κυριεύσει», σημειώνει με παρρησία, παροτρύνοντας τα παιδιά να σταθούν στο ύψος τους με ψυχραιμία και πίστη στις δυνάμεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή δεν εξαντλείται σε λόγια καθήκοντος, αλλά επιχειρεί να περάσει ένα ουσιαστικό μήνυμα: πως οι εξετάσεις είναι μονάχα ένας σταθμός και όχι το τέλος της διαδρομής. Η κα Στρατάκη θυμίζει στα παιδιά πως η πορεία και η προσπάθειά τους έχουν ήδη αξία.«Η πραγματική αξία σας κρύβεται μέσα στις μικρές σας νίκες: στις ώρες που δουλέψατε, στις στιγμές που μάθατε κάτι καινούριο, στην επιμονή που δείξατε, ακόμα και όταν όλα φαινόντουσαν τόσο δύσκολα».

Αναφερόμενη στις ευρύτερες διαστάσεις της επιτυχίας, τονίζει πως δεν μετριέται μόνο με αριθμούς ή αποτελέσματα, αλλά με την ικανότητα να αγαπάμε τη ζωή, να μαθαίνουμε από τις δυσκολίες και να κυνηγάμε τα όνειρά μας με αυθεντικότητα.

Η επιστολή καταλήγει με έναν γνήσιο τόνο εμψύχωσης.«Σε κάθε δύσκολη στιγμή, κοιτάξτε στον καθρέφτη και θυμηθείτε πόσο δυνατοί είστε. Μείνετε πιστοί στον εαυτό σας, ό,τι κι αν γίνει. Το καλύτερο για εσάς είναι αυτό που θα χτίσετε με την καρδιά και τη θέλησή σας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμή στην Αγία Παρασκευή από τους απογόνους του Κιοστέ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Μυτιλήνης τίμησε την πολιούχο του χωριού των προγόνων με εικόνες-κειμήλια από τη Μικρασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο δύο γυναικών για παράνομο εμπόριο

Δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στην Αγιάσο για κλοπή και οπλοκατοχή

Εκκρεμούσαν καταδίκες εις βάρος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Χτύπησε «κόκκινο» στο αλκοτέστ -Σύλληψη 65χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτιές από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Μια χρονιά με δυσκολίες, στερήσεις και όνειρα για το μέλλον περιγράφουν απόφοιτοι του σχολείου που ετοιμάζουν βαλίτσες για υψηλόβαθμες σχολές σε όλη την Ελλάδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν πάει άλλο με τις διακοπές ρεύματος!»

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να δώσει λύση στο πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων διακοπών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάλεσμα ομάδας δασοπυρόσβεσης Πολιχνίτου για άμεση δράση

Πρωτοβουλία για ανοιχτή συνάντηση την Κυριακή 27 Ιουλίου στο Πολύκεντρο, με στόχο τη συλλογική διεκδίκηση λύσεων για το νερό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αντίο με σεβασμό στη Νίκη Γεωργή

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποχαιρετά ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπητά του μέλη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από τα ΕΠΑΛ της Λέσβου ολοταχώς για Ιατρική, Κοινωνικές επιστήμες και Πολυτεχνεία

Δείτε που πέρασαν τα χρυσά παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ