× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτός κάδρου οι μεσίτες της Λέσβου

Έντονη η αντίδραση του Συλλόγου Μεσιτών για την απουσία τους από εκδήλωση με αντικείμενο τον τομέα ακινήτων – Ζητούν εξηγήσεις και σεβασμό στον θεσμικό τους ρόλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/5/2025

Εκτός κάδρου οι μεσίτες της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Έντονη δυσφορία και δημόσια διαμαρτυρία εκφράζει ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου, με αφορμή την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης στη Μυτιλήνη (Σάββατο 17 Μαΐου 2025), με θέμα την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, τις μισθώσεις, τη φορολογία και πλήθος άλλων ζητημάτων που άπτονται άμεσα της μεσιτικής δραστηριότητας.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την ΠΟΜΙΔΑ και άλλους φορείς στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Συλλόγου, καθώς – όπως καταγγέλλουν – ουδέποτε έλαβαν επίσημη πρόσκληση ή σχετική ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι αποτελούν τον θεσμικά κατοχυρωμένο επαγγελματικό φορέα του νησιού για τον κλάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η έκπληξη και η απογοήτευσή μας είναι βαθιά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου οι μεσίτες καταδικάζουν το γεγονός ότι εξαιρέθηκαν εντελώς από μια εκδήλωση που αφορά άμεσα το επαγγελματικό τους πεδίο, παρά την ανοιχτή πρόσκληση της διοργάνωσης προς όλους τους κλάδους του ακινήτου – συμπεριλαμβανομένων των μεσιτών.

Το ζήτημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η απουσία θεσμικής ενημέρωσης του Συλλόγου αναιρεί την αρχή της ίσης συμμετοχής σε έναν δημόσιο διάλογο, ειδικά όταν η εκδήλωση επικεντρώνεται σε κρίσιμα ζητήματα όπως η κτηματογράφηση, οι εμπράγματες συναλλαγές, η δόμηση, η φορολογία κεφαλαίου και εισοδήματος, τα δημοτικά τέλη και η ασφάλιση κατοικιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρούμε αυτονόητο πως ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου δεν μπορεί να παραμένει στο περιθώριο σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Ζητούμε εξηγήσεις και δημόσια αποσαφήνιση των λόγων για αυτή την απαράδεκτη παράλειψη», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ο Σύλλογος, πάντως, επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να συμμετέχει ενεργά σε κάθε γόνιμη δράση και συνεργασία, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση τον θεσμικό σεβασμό και τη συνεννόηση. «Μόνο με διάλογο και ουσιαστική συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μπορεί να ενισχυθεί η αγορά ακινήτων προς όφελος τόσο των επαγγελματιών όσο και της κοινωνίας», υπογραμμίζει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον