× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειδωμένο το Γυμναστήριο της Αγιάσου για τους νέους του χωριού

Το γυμναστήριο του χωριού αν και διαθέτει εξοπλισμό, παραμένει κλειστό λόγω απουσίας γυμναστή. Καταγγελίες κάνουν λόγο για κλειδί που δίνεται σε λίγους ενώ ο πρόεδρος απαντά ότι δόθηκε μόνο για λίγο σε αθλήτρια της περιοχής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/5/2025

Κλειδωμένο το Γυμναστήριο της Αγιάσου για τους νέους του χωριού
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Σε ένα χωριό όπως η Αγιάσος, όπου η καθημερινότητα των ανθρώπων διατηρεί ακόμα τον ρυθμό της κοινότητας, η παρουσία νεολαίας αποτελεί ανάσα και ελπίδα για το μέλλον. Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια, τα μικρά χωριά του νησιού μας βλέπουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται. Οι νέοι φεύγουν αναζητώντας ευκαιρίες και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Για να αναστραφεί αυτή η πορεία, απαιτούνται πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις, η ύπαρξη υποδομών άθλησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με δυνατότητες απασχόλησης, είναι απαραίτητα κίνητρα για να επιλέξει μια οικογένεια να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο της.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η έλλειψη πρόσβασης στο γυμναστήριο της Αγιάσου για τους νέους ανθρώπους της περιοχής προκαλεί εύλογο προβληματισμό. Παρότι πρόκειται για έναν εξοπλισμένο χώρο με όργανα γυμναστικής και βάρη, το γυμναστήριο παραμένει «κλειδωμένο» για το κοινό, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αξιοποιηθεί από όσους και όσες θα ήθελαν να αθληθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτοικος της περιοχής που επικοινώνησε με το ΝΗΣΙ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, καταγγέλλοντας ότι η χρήση του γυμναστηρίου γίνεται μερικώς και κατ’ επιλογή. «Το κλειδί έχει δοθεί στον γυμναστή του σχολείου, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε δικούς του ανθρώπους. Όταν το είχα ζητήσει κι εγώ κάποτε, μου είπαν ότι δεν γίνεται χωρίς την παρουσία γυμναστή, λόγω της ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο πρόεδρος της Αγιάσου Κώστας Ρούσσας επιβεβαιώνει πως το γυμναστήριο δεν είναι ανοιχτό στο κοινό διότι δεν υπάρχει μόνιμος γυμναστής στο χωριό. «Έχω δώσει πράγματι το κλειδί στον γυμναστή του σχολείου ώστε να μπορούν να κάνουν μάθημα εκεί οι μαθητές όταν βρέχει, κατά τη διάρκεια του χειμώνα», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τη χρήση του χώρου απογευματινές ώρες, διευκρίνισε πως αφορά μια συγκεκριμένη περίπτωση: «Η αναφορά του συνδημότη μας σχετίζεται με την προπόνηση μιας νεαρής ποδοσφαιρίστριας της Αγιάσου, συγγενούς του γυμναστή, η οποία είχε κληθεί να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα. Η εκγύμνασή της διήρκησε περίπου δύο εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία προπονητή».

Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει ουσιαστικό και αφορά τη γενικότερη ανάγκη για σταθερή, ισότιμη πρόσβαση στον χώρο. Το γυμναστήριο, αντί να είναι ένας τόπος αθλητικής ανάσας και κοινωνικής ζωής, παραμένει κλειδωμένο και αναξιοποίητο. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη να διατηρηθεί η ζωή στα χωριά μας και να δοθούν ευκαιρίες στη νέα γενιά.

«Το ζήτημα είναι να υπάρξει μόνιμη λύση ώστε κάθε κάτοικος του χωριού που επιθυμεί να έχει πρόσβαση στον χώρο για να αθληθεί με την παρουσία καταρτισμένου προσωπικού», σημείωσε ο κ. Ρούσσας. Όπως είπε, έχει ήδη συζητήσει με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Σωκράτη Γιακουμή την ανάγκη να ενταχθεί η Αγιάσος στο πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης, ώστε να προσληφθεί γυμναστής που θα επιβλέπει τον χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σύντομα και έτσι το γυμναστήριο θα λειτουργήσει οργανωμένα, με προγράμματα για όλους», ανέφερε.

Στην εποχή που η περιφέρεια αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανό τον πληθυσμό της, τέτοιες υποδομές δεν είναι πολυτέλεια – είναι προϋπόθεση για να μείνει η ζωή στον τόπο. Και κυρίως, να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι σε αυτόν. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα