× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και αυθαίρετα «πάρκινγκ» στο κέντρο της Μυτιλήνης

Ο Σύλλογος «Το Κιρκινέτσι» καταγγέλλει τη χρόνια εγκατάλειψη οχημάτων, την κατάληψη δημόσιου χώρου από εταιρείες και την επικίνδυνη ανοχή των αρχών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2025

Εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και αυθαίρετα «πάρκινγκ»  στο κέντρο της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Δύο οχήματα, εγκαταλελειμμένα επί τουλάχιστον τρία χρόνια σε καίρια σημεία του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης, αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη χρόνια αδράνεια των αρμοδίων αρχών στη διαχείριση του δημόσιου χώρου.

Το πρώτο όχημα, με φθαρμένα λάστιχα και σημάδια εγκατάλειψης, βρίσκεται στην οδό Αργύρη Εφταλιώτη, ακριβώς απέναντι από το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο. Παρά τις παλιότερες προσπάθειες απομάκρυνσής του – όπως υποδηλώνουν τα ξεθωριασμένα αυτοκόλλητα στις πινακίδες του – το όχημα παραμένει στη θέση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο, με ξένες πινακίδες, εντοπίζεται σε ένα από τα πιο «νευραλγικά» σημεία της πόλης: στην οδό Μικράς Ασίας, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο και δίπλα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Το όχημα μετακινήθηκε προσωρινά μόλις λίγα μέτρα όταν πραγματοποιήθηκαν τεχνικές εργασίες στον δρόμο, για να επιστρέψει σχεδόν στη θέση του, απαρατήρητο και ανεξέλεγκτο.

Ο Σύλλογος των κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι «Το Κιρκινέτσι» απευθύνει έκκληση στη Δημοτική Αρχή για την άμεση απομάκρυνση των οχημάτων, κάνοντας λόγο για πρόδηλη αδιαφορία.Παράλληλα, ο Σύλλογος επισημαίνει την ανάγκη για αυστηρότερο έλεγχο όσον αφορά τη χρήση δημόσιων χώρων από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Όπως καταγγέλλεται, περιοχές όπως η Πλατεία Ελευθερίας, η οδός 8ης Νοεμβρίου και ο χώρος στάθμευσης στο Τελωνείο, έχουν μετατραπεί σε ιδιωτικά πάρκινγκ εταιρειών, με δεκάδες σταθμευμένα οχήματα επί καθημερινής βάσης.Μόνο σε μία περίπτωση, στην Πλατεία Ελευθερίας, καταμετρήθηκαν 21 σταθμευμένα αυτοκίνητα μίας και μόνο εταιρείας, ενώ άλλα εννέα εντοπίστηκαν σε κοντινή ακτίνα στην οδό 8ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας – αλλά και νόμιμης κυκλοφορίας – προκαλεί η ανεξέλεγκτη στάθμευση και κίνηση των δικύκλων γνωστής εταιρείας delivery, κυρίως στο τετράγωνο των οδών Χίου, Κομνηνάκη, Βερναρδάκη και Μητροπόλεως. Οχήματα σταθμεύονται αυθαίρετα όπου βολεύει τους οδηγούς, πολλές φορές σε πεζοδρόμια και διαβάσεις, ενώ καταγγέλλεται και συχνή κυκλοφορία τους αντίθετα στους μονοδρόμους, με προφανείς κινδύνους για πεζούς και οδηγούς.

Ο Σύλλογος καλεί την Τροχαία να επιβάλει την τάξη και να εφαρμόσει τη νομοθεσία, ενώ προτείνει τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου σημείου στάθμευσης για τα εν λόγω δίκυκλα, σε συνεργασία με την εμπλεκόμενη εταιρεία. Μέχρι τότε, επισημαίνεται, η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη και άκρως προβληματική.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης