× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρομερή εμφάνιση και πρώτη θέση για τον Μπιτάδο στην Ιταλία

Ο Μυτιληνιός αθλητής του τριάθλου πραγματοποίησε νέο μεγάλο επίτευγμα στο IRONMAN 70.3 Venice-Jesolo, σήμερα Κυριακή 4 Μαΐου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2025

Τρομερή εμφάνιση και πρώτη θέση για τον Μπιτάδο στην Ιταλία
' χρόνος ανάγνωσης
Στο Ιεσόλο της Βενετίας και το Iron Man Pro Series 70.3 αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Μπιτάδος, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση έπειτα από μία πολύ καλή εμφάνιση στο τρέξιμο.
 
Το «ελληνικό φαινόμενο του τριάθλου», Παναγιώτης Μπιτάδος, πραγματοποίησε νέο μεγάλο επίτευγμα στο IRONMAN 70.3 Venice-Jesolo, σήμερα Κυριακή 4/5, φτάνοντας με σπριντ σε μια εκπληκτική νίκη με επίδοση 3:31:01, στην αναμέτρηση της σειράς Pro Series στην Ιταλία.
 
Ο ταλαντούχος 21χρονος τριαθλητής από την Μυτιλήνη πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά στο εξωτερικό και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του σε μάχη IRONMAN 70.3 – έχοντας ήδη κατακτήσει την πρωτιά στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ταλίν. Πλέον μετράει δύο στα δύο!
 
Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ ξεκίνησε τον αγώνα του με την κολύμβηση, όπου η επίδοσή του ήταν 1:57:53 και μετά συνέχισε με την ποδηλασία. Το χρονόμετρο έδειξε 1:57:53 και όλα θα κρινόντουσαν στο τρέξιμο, καθώς ο Μπιτάδος έπρεπε να ελέγχει τον Κάμερον Μέιν (Βρετανία), που διεκδικούσε τη νίκη. Στο τελευταίο μέλος του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την διαφορά με το 1:07:59 και πέρασε την γραμμή του τερματισμού σε 3:31:01. Ο 25χρονος αντίπαλός του ακολούθησε σε 3:31:07. Μετά από αυτή την εμφάνιση ο Μπιτάδος εξασφάλισε και 2.500 βαθμούς για την συνολική κατάταξη, η οποία στο τέλος της διοργάνωσης θα κρίνει τους νικητές των επιταγών.
 
Ο Βρετανός Κάμερον Μέιν κατέκτησε την εξαιρετική δεύτερη θέση λίγο πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή, με τον Δανό Εμίλ Χολμ να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών. Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Σαμ Ντίκινσον τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του Ironman 70.3 Ρίκο Μπόγκεν τερμάτισε στην έβδομη θέση.
 
Μετά τον τερματισμό, ο Μπιτάδος δήλωσε ενθουσιασμένος: «Ο Μπόγκεν είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές που έχουν καταφέρει να κερδίσουν την πρόκριση. Αυτό είναι το πρώτο μου (IRONMAN) 70.3 για φέτος, και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα… Είχα μια κακή, αργή αλλαγή, αλλά μετά βρήκα το ρυθμό μου στο τρέξιμο και μετά έπιασα τον Κάμερον (Μέιν) και τον Εμίλ (Χολμ)… και έτρεξα για να τερματίσω απλά δεύτερος, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήμουν τόσο κοντά στον Ρίκο, οπότε είπα “εντάξει, πάμε για τη νίκη”».

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης