× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρομερή εμφάνιση και πρώτη θέση για τον Μπιτάδο στην Ιταλία

Ο Μυτιληνιός αθλητής του τριάθλου πραγματοποίησε νέο μεγάλο επίτευγμα στο IRONMAN 70.3 Venice-Jesolo, σήμερα Κυριακή 4 Μαΐου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2025

Τρομερή εμφάνιση και πρώτη θέση για τον Μπιτάδο στην Ιταλία
' χρόνος ανάγνωσης
Στο Ιεσόλο της Βενετίας και το Iron Man Pro Series 70.3 αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Μπιτάδος, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση έπειτα από μία πολύ καλή εμφάνιση στο τρέξιμο.
 
Το «ελληνικό φαινόμενο του τριάθλου», Παναγιώτης Μπιτάδος, πραγματοποίησε νέο μεγάλο επίτευγμα στο IRONMAN 70.3 Venice-Jesolo, σήμερα Κυριακή 4/5, φτάνοντας με σπριντ σε μια εκπληκτική νίκη με επίδοση 3:31:01, στην αναμέτρηση της σειράς Pro Series στην Ιταλία.
 
Ο ταλαντούχος 21χρονος τριαθλητής από την Μυτιλήνη πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά στο εξωτερικό και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του σε μάχη IRONMAN 70.3 – έχοντας ήδη κατακτήσει την πρωτιά στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ταλίν. Πλέον μετράει δύο στα δύο!
 
Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ ξεκίνησε τον αγώνα του με την κολύμβηση, όπου η επίδοσή του ήταν 1:57:53 και μετά συνέχισε με την ποδηλασία. Το χρονόμετρο έδειξε 1:57:53 και όλα θα κρινόντουσαν στο τρέξιμο, καθώς ο Μπιτάδος έπρεπε να ελέγχει τον Κάμερον Μέιν (Βρετανία), που διεκδικούσε τη νίκη. Στο τελευταίο μέλος του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την διαφορά με το 1:07:59 και πέρασε την γραμμή του τερματισμού σε 3:31:01. Ο 25χρονος αντίπαλός του ακολούθησε σε 3:31:07. Μετά από αυτή την εμφάνιση ο Μπιτάδος εξασφάλισε και 2.500 βαθμούς για την συνολική κατάταξη, η οποία στο τέλος της διοργάνωσης θα κρίνει τους νικητές των επιταγών.
 
Ο Βρετανός Κάμερον Μέιν κατέκτησε την εξαιρετική δεύτερη θέση λίγο πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή, με τον Δανό Εμίλ Χολμ να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών. Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Σαμ Ντίκινσον τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του Ironman 70.3 Ρίκο Μπόγκεν τερμάτισε στην έβδομη θέση.
 
Μετά τον τερματισμό, ο Μπιτάδος δήλωσε ενθουσιασμένος: «Ο Μπόγκεν είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές που έχουν καταφέρει να κερδίσουν την πρόκριση. Αυτό είναι το πρώτο μου (IRONMAN) 70.3 για φέτος, και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα… Είχα μια κακή, αργή αλλαγή, αλλά μετά βρήκα το ρυθμό μου στο τρέξιμο και μετά έπιασα τον Κάμερον (Μέιν) και τον Εμίλ (Χολμ)… και έτρεξα για να τερματίσω απλά δεύτερος, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήμουν τόσο κοντά στον Ρίκο, οπότε είπα “εντάξει, πάμε για τη νίκη”».

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ