Συναγερμός για ακυβέρνητο ιστιοφόρο ανοιχτά της Λέσβου
Το σκάφος είχε υποστεί μηχανική βλάβη. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και το σκάφος της ΕΟΔ και διέσωσαν τον Τούρκο επιβαίνοντα
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2025

Συναγερμός σήμανε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 3 Μαΐου στη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος για μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους που έπλεε νοτιοανατολικά της Λέσβου.
Πρόκειται για ιστιοφόρο σημαίας Αγίου Δομίνικου, στο οποίο επέβαινε ένας υπήκοος Τουρκίας. Το σκάφος είχε υποστεί μηχανική βλάβη και έπλεε μόνο με τη χρήση των ιστίων, ζητώντας συνδρομή.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.). Οι δυνάμεις διάσωσης εντόπισαν το ιστιοφόρο και τον επιβαίνοντα, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του.
Με τη συνδρομή του σκάφους της Ε.Ο.Δ. και υπό τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λ.Σ., το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα της Μυτιλήνης, όπου και κατέπλευσε χωρίς προβλήματα.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους μέχρι την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων αξιοπλοΐας.