«Το ΚΚΕ είναι ταγμένο στα συμφέροντα του λαού»
Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις αναφορές του Στρατή Μανωλακέλλη που αφορούν το Προεδρικό διάταγμα για τις μικροϊδιοκτησίες
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/5/2025

Τα όσα είπε για το ΚΚΕ και τις αντιδράσεις του στο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις μικρές ιδιοκτησίες στους οικισμούς ο πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Α Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης, σχολίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Στην παρέμβασή του το ΚΚΕ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι για το ζήτημα αυτό το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη βουλή ενώ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά αναφέρεται:
«Με έκπληξη ακούσαμε τον πρόεδρο του ΤΕΕ, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Νησί» να καταφέρεται εναντίον του ΚΚΕ, σε σχέση με το νέο ΠΔ με το οποίο χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες χάνουν το δικαίωμα στη δόμηση, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι αφού «ούτε το ΚΚΕ δεν αντιδρά», σημαίνει ότι το σχέδιο απαξίωσης της μικροϊδιοκτησίας είναι συμφωνημένο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Για το ζήτημα αυτό το Κόμμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ.
Να απαντήσουμε στον κ. Μανωλακέλλη, ότι αν και είναι φιλότιμη η προσπάθειά του να διασπείρει σύγχυση, οι πραγματικοί ένοχοι αυτού του εγκλήματος είναι οι πολιτικές του κόμματος που και ο ίδιος υπηρετεί, όσο και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, μέλη και στελέχη των οποίων συμμετέχουν στην παράταξή του.
Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται να αποδείξει ότι είναι πάντα ταγμένο στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων και αγωνίζεται μαζί με αυτά, όχι μόνο για αυτό το θέμα αλλά και για όλα τα πολιτικά εγκλήματα ενάντια στο λαό».