Η ζημία στον κρεατοπαραγωγικό τομέα, της Ισπανίας, από το πολύωρο μπλακ άουτ που έπληξε την χώρα υπολογίζεται σε 200 εκατομμυρίων ευρώ, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο efeagro.
Μετά το μπλακ άουτ, κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, ενώ άλλες μεγάλες εταιρείες συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά χάρη σε γεννήτριες που διέθεταν στις εγκαταστάσεις τους.
Επίσης η παραγωγή γάλακτος επηρεάστηκε έντονα καθώς εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια για το άρμεγμα και την αποθήκευση.· Η βιομηχανία τροφίμων άρχισε σταδιακά να ανακάμπτει την Τετάρτη·30 Απριλίου, τέλος η εστίαση αντιμετώπισε πολλές ακυρώσεις κρατήσεων την ημέρα του μπλακ άουτ.
με πληροφορίες από το efeagro.com