Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει φέτος η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Ακινδύνων στο Πεταλίδι Μιστεγνών, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου 2025. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει για μία ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αίγειρος», διατηρώντας το τοπικό έθιμο με έντονο λατρευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα.
Οι εορτασμοί ξεκινούν το απόγευμα του Σαββάτου 17 Μαΐου με τον Μέγα Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας στις 17:00. Στις 18:00 ακολουθεί η παραδοσιακή παρέλαση αλόγων με τη συνοδεία της εικόνας των Αγίων και μουσική, ενώ στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί απονομή αναμνηστικών βραβείων σε όλους τους αναβάτες. Η βραδιά θα κορυφωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου «Αίγειρος», των Μιστεγνιωτών και του συλλόγου «Η Ελπίς», στις 21:00. Το γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί.
Την Κυριακή 18 Μαΐου, οι εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς, στις 7:30, με την Όρθρο και Θεία Λειτουργία. Ακολουθούν εκ νέου χορευτικές παραστάσεις στις 10:30, και από τις 11:00 ξεκινά το μοίρασμα παραδοσιακού φαγητού: τα καθιερωμένα «Κισκέτς» από τον σύλλογο Αίγειρος και κεφάλατα από τους Μιστεγνιώτες. Η μοιρασιά θα συνεχιστεί και στις 11:30 στην πλατεία του χωριού. Η γιορτή κορυφώνεται στις 18:00 με τον διαγωνισμό καλλιστείων αλόγων, που περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες: ντόπιο, ημίαιμο και καθαρόαιμο, με τουλάχιστον πέντε άλογα ανά κατηγορία.