× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Υπό διερεύνηση οι συνθήκες θανάτου λιμενικού στη Λέσβο

Η οικογένεια εγείρει ερωτήματα για πιθανό εξαναγκασμό σε αυτοχειρία – Σε εξέλιξη κρίσιμες εξετάσεις και ανακριτικές διαδικασίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2025

Υπό διερεύνηση οι συνθήκες θανάτου λιμενικού στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Στη σκιά ερωτημάτων και υπονοιών τελεί ο θάνατος του λιμενικού που εντοπίστηκε απαγχονισμένος την 18η Απριλίου 2025 και περί ώρα 16:55, πλησίον του παρεκκλησίου της Παναγίας Φανερωμένης στην περιοχή Σιγρίου Λέσβου. Με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του θανόντος ενημερώνει ότι η υπόθεση βρίσκεται υπό ενδελεχή διερεύνηση από τις κατά τόπο και καθ' ύλην αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη τήρησης απόλυτης μυστικότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η αμερόληπτη και απρόσκοπτη εξέλιξη της έρευνας.

Όπως γνωστοποιείται, διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση παρουσία τεχνικού συμβούλου που διόρισε η οικογένεια. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα – αλλά μη οριστικοποιημένα – στοιχεία, ο θάνατος αποδίδεται σε αυτοχειρία. Εντούτοις, επισημαίνεται ότι έχουν ανακύψει σοβαρές ενδείξεις και υπόνοιες περί ενδεχόμενου εξαναγκασμού ή καθοδήγησης σε αυτήν την πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικογένεια του λιμενικού σημειώνει ότι έως τις πρωινές ώρες της ημέρας του θανάτου δεν υφίστατο οποιοδήποτε στοιχείο που να μαρτυρεί πρόθεση αυτοκτονίας. Τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαδραματίστηκαν εντός λίγων ωρών, από το μεσημέρι έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η αναφορά σε τραυματισμούς που σημειώθηκαν σε διαφορετικούς τόπους, με απόσταση περίπου 85 χιλιομέτρων μεταξύ τους, γεγονός το οποίο, κατά την οικογένεια, δεν συνάδει με τη συνήθη πρακτική ατόμων που επιλέγουν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Όπως επισημαίνεται, σε περιπτώσεις αυτοχειρίας, κατά κανόνα η πράξη ολοκληρώνεται σε εγγύς σημεία και χωρίς μετακινήσεις μεγάλης κλίμακας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων σε ψηφιακά πειστήρια, DNA ανάλυσης από νύχια και ρουχισμό του θανόντος, καθώς και πρόσθετων τοξικολογικών ελέγχων. Η οικογένεια δηλώνει ότι περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τις αρμόδιες αρχές και προσβλέπει σε μία αντικειμενική και πλήρη αποτύπωση της αλήθειας.

Τέλος, εκφράζεται θερμή ευγνωμοσύνη προς τους πολυάριθμους συμπολίτες, φίλους και συναδέλφους του εκλιπόντος, οι οποίοι προσήλθαν με συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία στη Σκάλα Καλλονής, αποτίοντας ύστατο φόρο τιμής στον αγαπημένο τους συγγενή και συνάνθρωπο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επανεκκίνηση για το νηπιαγωγείο του Αγίου Ευστρατίου

Μετά από τριετή αναστολή επαναλειτουργεί με δύο νέες μαθήτριες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου