Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ανακοινώνει προς τους ναυτιλλομένους, ναυταθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, της Νήσου Λέσβου ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., για τη Δευτέρα (28-04-2025) οι άνεμοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι Βόρειοι εντάσεως 8 μποφόρ και από ώρα 06:00 τοπική 8-9 μποφόρ.
Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου και κατηγορίας όπως μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξη των σκαφών τους ,καθώς και την αποφυγή άσκοπης παραμονής σε λιμενικές εγκαταστάσεις προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος .
Υπενθυμίζεται η απαγόρευση χρήσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής (Γ.Κ.Λ. αριθ.20) με ένταση ανέμου άνω των 5 μποφόρ και η χρήση ιστιοσανίδας και αετοσανίδας με ένταση ανέμου άνω των 6 μποφόρ.