Reality σουηδικής παραγωγής στο Πλωμάρι!
The Fortune Hotel: Ζευγάρια στρατηγικής και μυστικών ανακατεύουν τα χαρτιά στη γενέτειρα του ούζου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2025

Στο Πλωμάρι Λέσβου και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Porto Plomari βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι 20 συμμετέχοντες και η παραγωγή του τηλεοπτικού ριάλιτι The Fortune Hotel, που ταξιδεύει εκτός Σουηδίας. Η παρουσία τους της σουηδικής παραγωγής έχει προκαλέσει εύλογο ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία, με το ενδεχόμενο γυρισμάτων στο νησί να συζητείται επισήμως πλέον και σε επίπεδο δημοτικής αρχής.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης, Εριφύλη Χιωτέλλη, ανέφερε στο «Ν» ότι έχει κατατεθεί αίτημα για γυρίσματα, το οποίο και θα τεθεί προς συζήτηση στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες για τη χρήση δημόσιων χώρων και την προβολή του νησιού.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Δημήτρης Μαλλιαρός, σημείωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Πλωμάρι φιλοξενεί γυρίσματα που προβάλλουν τις ομορφιές του τόπου μας. Είναι μια ευκαιρία το νησί μας να ακουστεί σε διεθνές κοινό και να αναδειχθεί η ιδιαίτερη ταυτότητα του Πλωμαρίου και της Λέσβου γενικότερα».
Τι είναι το «The Fortune Hotel»;
Το «The Fortune Hotel» είναι ένα τηλεοπτικό ριάλιτι στρατηγικής και μυστηρίου, το οποίο συνδυάζει πολυτέλεια, ένταση και κοινωνικά παιχνίδια. Δέκα ζευγάρια παικτών καταφθάνουν σε ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο και παραλαμβάνουν από έναν χαρτοφύλακα. Μόνο ένας κρύβει το μεγάλο χρηματικό έπαθλο ύψους 70.000 ευρώ, ενώ κάποιος άλλος έχει την κάρτα της… πρόωρης αποχώρησης.
Οι παίκτες συμμετέχουν σε καθημερινές προκλήσεις, ανταλλάσσουν χαρτοφύλακες, και καλούνται να διαβάσουν τα ψέματα, τις στρατηγικές και τα βλέμματα των αντιπάλων. Το παιχνίδι είναι ένα «παίγνιο ψυχολογίας», όπως το έχουν αποκαλέσει οι δημιουργοί του.
Ούζο challenge;
Μπορεί η παραγωγή να κρατά σιγή ιχθύος για το περιεχόμενο των γυρισμάτων, αλλά οι ντόπιοι δεν χάνουν την ευκαιρία για χιούμορ:
«Λες μία από τις προκλήσεις να είναι ποιος θα πιει το περισσότερο ούζο χωρίς να χαμογελάσει;», σχολιάζουν χαμογελώντας κάτοικοι και επαγγελματίες του Πλωμαρίου, με την ελπίδα ότι το ούζο –και όχι η πρόωρη αποχώρηση– θα κάνει τελικά τη διαφορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σουηδική εκδοχή του παιχνιδιού είναι η πρώτη διεθνής προσαρμογή του πετυχημένου βρετανικού φορμάτ, και πως αναμένεται να προβληθεί στο σουηδικό κανάλι TV4.